Golfen op Ibiza, Mallorca en Menorca

Golf is een relatieve nieuwkomer op de Balearen, maar is bezig aan een snelle opmars van golfbanen op Ibiza, Mallorca en Menorca. Deze banen, gezegend met een zacht aangenaam klimaat en uitstekende faciliteiten, trekken het hele jaar door golfers. De Federacion Balear de Golf beheerst in totaal 25 banen op deze drie grotere eilanden en ziet toe op een groeiend aantal Golfers en wedstrijden. Van Formentera vertrekt een veerboot naar de golfbanen van Ibiza.

Golfen op Ibiza

De enige golfbaan op het eiland Ibiza, Golf de Ibiza is een beetje vreemd. De oude negen-holesbaan Roca Lisa is nu opgenomen in het grotere, ernaast gelegen Golf de Ibiza, met een nieuwe, 18 holes baan, waardoor het 27 holes in totaal nu bezit.  Huur je vakantievilla op Ibiza om te komen ontdekken waarom deze baan vreemd maar wel goed te spelen is.

Golfen op Mallorca

Mallorca, inmiddels een van de beste golfbestemmingen van Europa. Vele vakantiehuizen op Mallorca grenzen aan of staan in de buurt van deze golfbanen. De eerste golfbaan op de Balearen was Golf Son Vida. Deze baan is sinds 1964 geopend en hiermee de eerst van het vakantie eiland Mallorca. Deze golfbaan begeeft zich net buiten Palma in een idyllisch dal met uitzicht op de zee en de bergen van de Serra de Tramuntana.
Ook Golf Son Servera is een leuke baan en de moeite waard om te bespelen. De grootste golfbaan van het eiland is nog altijd Golf Santa Ponsa en de zwaarste baan wordt door vele nog altijd gezien als de Golf de Poniente en Golf de Canyamel. Het par-72 Poniente, dat tussen dennenbomen en olijfboomgaarden ligt, telt 18 holes en een aantal moeilijke bunkers, waar je met het golfballetje niet in wilt verschijnen.

Erkenning voor de beste

De beste tot zover is de exclusieve Golf Son Muntaner, die in 2000 opende en heeft inmiddels al twee prijzen voor ecologisch bewust beheer binnen geslagen.
Maar ook Golf Son Termens wordt geprezen vanwege de sympathieke behandeling van het bestaande landschap bij de planning van de baan.
De meeste banen zijn bedoeld voor alle handicaps, maar enkele zijn zo ontworpen dat zelfs de meest ervaren golfers op hun plaats worden gezet. Golf de Pollenca, bijvoorbeeld, gelegen tussen oude olijfboomgaarden op een heuvel uitkijkend op de Bahia de Pollenca, geeft toe dat geen van de holes gemakkelijk is, en lijkt het meest geschikt voor golfers met een gemiddelde tot grote ervaring en professionals.
Golf Alcanada is gezegend met het adembenemende uitzicht op Bahia de Alcudia, maar de spelers worden wel gewaarschuwd voor de 58 bunkers die verspreid zijn langs deze idyllische maar moeilijke baan.

Door het landschap en klimaat is Mallorca een ideale golfbestemming. Het is moeilijk te zeggen welke golfbaan van Mallorca de indrukwekkendste is, maar de al eerder genoemde Golf Son Muntaner is zonder twijfel de meest verzorgde baan. Elk grassprietje is hier kaarsrecht en strak gemaaid!

Golfen op Menorca

Het belangrijkste terrein van Menorca, Golf Son Parc, is een ongewone baan met een 69 par en een ingenieuze baan waar strategisch denken vereist is voor de rotsachtige bunkers, verscheidene meren, rietbedden en een op het terrein levende groep pauwen. Het zonnige eiland Menorca is een prima plek voor de huur van een vakantiehuis en hiermee een uitstekende golfvakantie.

Deel dit item