Golfsurfen in Europa

In Nederland is het maar de vraag of je echt kan Golfsurfen, vaker niet dan wel. Gelukkig kun je op andere plekken in Europa prima Golfsurfen.
Surfvakanties zijn populair en gewild! Door de leuke combinatie van de mooie bestemmingen en het leren surfen beleef je een meer dan topvakantie!

Golfsurfen in Frankrijk

Het ooit zo kleine vissersdorpje Biarritz, in het zuiden van Frankrijk,  is mede door het surfen gegroeid tot een kleine stad.  Behalve surfen kan je hier ook komen voor de vele concerten of festivals, het casino of golfclub (32 hectare grote golfbaan).
Jaarlijks vind in deze Zuid-Franse plaats de opening plaats van het internationale surfseizoen. Het is zeker de surfspot van Europa.

Golfsurfen in Spanje

Niet ver van de Franse grens en hiermee ook van Biarritz (50km) ligt in Noord Spanje de badplaats San Sebastian. San Sebastian heeft een van de beste (surf)stranden van Europa. Behalve de juiste golven die hier te vinden zijn kan je het surfen hier ook prima beoefenen als beginneling.
Dit vanwege de delen op het strand waar alleen kleine golven voorkomen. Uitstekend voor de beginnende surfers of gewoon de Spaanse vakantieganger.
San Sebastian is in 2009 door Lonely Planet zelfs uitgeroepen tot de tweede plek van beste vakantiebestemmingen in Europa.
Behalve het (golf)surfen kan je ook de historische gebouwen van de badplaats San Sebastian bezoeken. Leuk voor de afwisseling!

Golfsurfen op de Canarische Eilanden

Het eiland Fuerteventura van de Canarische Eilanden reeks maakt zich door het lekkere klimaat, warme water, witte zandstranden en goede golven zeer gelieft voor de (golf)surfers.
Fuerteventura ook wel bekend als ‘het Hawaï van Europa’ is vooral onder de surfers geliefd wanneer het in de rest van Europa te koud is om te surfen.
In het centrum van Corralejo zijn meerdere bars en discotheken te vinden waar je na een heerlijk dagje waterpret heerlijk kan laten gaan. Er is genoeg te doen op Fuerteventura: surfen, mountainbiken in de bergen of heerlijk wandelen in de duinen van het (actieve) vakantie eiland.

Golfsurfen in Portugal

In Portugal ligt Peniche, het meest westelijke dorpje van Europa. Tevens ook een vissersdorp waar je heerlijk versgevangen vis kunt eten in de haven.
De ligging van Peniche is op een schiereiland omgeven door de Atlantische Oceaan. Hierdoor kan je het hele jaar hier uitstekend surfen. Een absolute aanrader!
De prachtige omgeving, altijd wind en de verschillende stranden maken het mogelijk dat iedere surfer zich zelf hier kan vinden. Ieder strand heeft zo zijn eigen golven.
Voor het overige toerisme zijn hier nog resten te vinden van het Portugees/Engels verzet tegen de Fransen.

Deel dit item