Golfvakanties in Europa

Een vakantie is voor mij perfect wanneer ik meerdere elementen kan combineren. Ik houd bijvoorbeeld ontzettend veel van zon, zee en strand maar kan ook heel erg genieten van een actieve trip waarbij ik mezelf kan uitdagen in een mooie omgeving. De laatste jaren ben ik er achter gekomen dat ik deze wensen ideaal kan combineren in een golfvakantie ergens in Europa. Er zijn hier namelijk veel plekken te vinden waar je én kunt sporten én kunt genieten van de zon én zo nu en dan een duik in de zee kunt maken. Om zo’n dag ook nog eens goed te eindigen vind ik het heerlijk om tijdens zonsondergang ergens op een mooie plek te dineren of een lekker drankje te drinken. Ik heb een aantal landen en gebieden voor je op een rij gezet waar je al deze dingen perfect kunt uitvoeren. Ik neem je mee naar Turkije, Portugal en Spanje, dé landen voor een heerlijke golfvakantie. Pak je koffers maar vast in!

Vakantiehuis Portugal tussen bijzondere golfgebieden

Portugal is bij uitstek dé bestemming om mooie golfgebieden uit te zoeken. Vooral de Algarve in het zuiden staat bekend om haar prachtige golfgebieden met de mooiste uitzichten. Door het mediterrane klimaat kun je er zowel in de zomer als in de winter goed vertoeven om een balletje te slaan op een van de mooie banen die het land rijk is. Vanaf vliegveld Faro vind je maar liefst 35 (!) golfbanen binnen slechts één uur rijden! Het wordt nog bijna lastig om er een uit te kiezen. In de loop der jaren heb ik een aantal banen getest, zodat ik nu precies weet waar ik naar toe moet voor een goede golfsessie. Je kunt er voor kiezen om te verblijven in een van de resorts waar tevens banen te vinden zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om zoals ik een vakantiewoning Portugal te boeken ergens in de buurt van een mooie golfbaan. Ik vind het namelijk heerlijk om overdag op de bruisende golfbanen te staan en lekker bij te kletsen met andere sportievelingen, maar ik vind het ook heel fijn om mezelf ‘s avonds terug te kunnen trekken op het balkon of in de tuin van mijn villa. Op die manier vier ik pas echt vakantie! Het mooie aan golfen in de Algarve in Portugal is dat de banen stuk voor stuk een kunstwerk op zich zijn. De banen liggen vrijwel allemaal direct aan de kust van de Algarve waardoor je vaak uit kijkt over mooie stranden, ruige rotspartijen en een azuurblauwe zee. Met zo’n uitzicht wil je toch altijd wel sporten?

Vakantiewoning Spanje vlakbij de golfbaan

Hoewel veel mensen alleen Portugal in hun hoofd hebben als bestemming waar je goed kunt golfen is ook Spanje de perfecte plek om een balletje te slaan. Zowel op de eilanden als op het vaste land zijn er tientallen prachtige hotspots te vinden waar je kunt golfen. Ieder jaar stijgt in Spanje het aantal golfers van buitenaf. Dat is niet zo heel gek, want ook hier kun je een hele gevarieerde vakantie beleven. Er zijn verschillende spa’s en resorts aan bijvoorbeeld de Costa del Sol te boeken waar golfbanen aanwezig zijn. Toch verblijf ik ook hier het liefst in een eigen vakantiehuis Spanje, zodat ik mijn eigen gang kan gaan. In de morgen een vers ontbijt in de tuin van mijn eigen vakantiewoning, terwijl ik in de middag naar een van de vele golfbanen rij. Een groot voordeel aan een eigen vakantiehuis hebben tijdens een dergelijke vakantie is dat je uit meerdere banen kunt kiezen. Wanneer je op een resort verblijft, blijf je toch al gauw op die plek plakken omdat je er toch al voor hebt betaald. Ik vind het ideaal om op de dag zelf of een dag van tevoren te kijken waar ik die dag mijn golfclubs uit wil pakken. Dit is niet alleen leuk omdat je op veel verschillende plekken kunt golfen, maar omdat je op die manier ook nog eens een stuk meer van een land ziet dan wanneer je op hetzelfde resort verblijft. Ik ben gek op de Spaanse kust, maar vind de Spaanse eilanden ook meer dan de moeite waard om naar toe te reizen. Wist je dat je op Mallorca op maar liefst vijftien golfbanen aan de slag kunt gaan? Ook op het zonnige Lanzarote en Gran Canaria komen er steeds meer golfmogelijkheden bij.

Villa Turkije tussen het groen

Golfliefhebbers weten het al langer, maar voor beginnende sportievelingen is het vaak nog nieuws: Turkije is ook een hele fijne bestemming voor een golfvakantie. Ik ben de laatste jaren echt verliefd geworden op Belek, een toeristische stad met de meeste golfmogelijkheden van heel Turkije. Ik zal jullie uitleggen waarom ik daar mijn hart verloren heb: de meeste golfbanen van Belek liggen direct aan het hagelwitte strand van de Middellandse Zee. Na een flinke golfsessie vind ik het heerlijk om meteen het water in te kunnen duiken. Vooral in de zomer kan het namelijk aardig warm worden op de golfbaan, waardoor ik niets liever wil dan achteraf een frisse duik te maken. Ook de uitzichten zijn hierdoor adembenemend: denk aan schilderachtige baaitjes met veel olijfbomen en cipressen. In Belek vind je maar liefst zestien golfbanen die stuk voor stuk het bezoeken waard zijn. Zorg er daarom voor dat je een mooie villa Turkije in Belek huurt, zodat je in één vakantie meerdere golfbanen kunt bezoeken. Er is nog een andere reden waarom veel mensen liever naar Turkije gaan om te golfen dan naar bijvoorbeeld Spanje of Portugal. Hoe mooi de banen aan de Spaanse en Portugese kust ook zijn, de kosten van een vakantie in Turkije zijn vaak net een stukje lager. Vooral het verblijf (denk aan eten en drinken) is een stuk goedkoper. Ik zorg waar ik ook ben dat ik precies dat geld bij me heb wat ik nodig heb om te genieten van een geslaagde vakantie in een mooi vakantiehuis. Het is immers vakantie, dus je mag jezelf wel wat verwennen!

Liefs Liv
Het meisje van Rentvilla

Deel dit item