Griekenland vakantietips

De vakantie staat alweer bijna voor de deur: dat betekent dat het bijna tijd is om te vertrekken naar een zonovergoten vakantiebestemming. De meeste mensen hebben hun vakantie reeds geboekt, maar er is altijd een groep die de last minutes af wil wachten. Dat snappen wij helemaal: op het laatste moment zijn er vaak scherpe aanbiedingen te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een overheerlijke vakantie naar het veelzijdige Griekenland? Op Rentvilla hebben we een aantal prachtige vakantiewoningen Griekenland voor je in de aanbieding. Mogen we je overhalen om dit jaar naar Griekenland af te reizen?

Griekenland: strand

Griekenland is bijvoorbeeld de ideale bestemming wanneer je op zoek bent naar een zon-, zee- en strandvakantie. In de zomer is het er heerlijk toeven: met gemiddelde temperaturen rond de 27 graden is het de perfecte vakantiebestemming voor iedereen die gek is op een dergelijke vakantie. Het Griekse eiland Kreta is bijvoorbeeld dé bestemming voor strandliefhebbers. Met name in het zuiden van Kreta kun je optimaal genieten van witte stranden, azuurblauwe wateren en magische uitzichten. Balos Beach in het noordwesten van het eiland is een hele bijzondere plek: hier vind je een groen-blauwe lagune waarbij je het idee hebt dat je ergens op een Caribisch eiland bent. In het hoogseizoen kan het er echter aardig druk zijn, dus zorg dat je lekker vroeg of juist wat later in de middag gaat.

Ook Zakynthos is de perfecte bestemming om fraaie stranden te bezoeken. Het eiland staat bekend om het populaire Navagio strand, hét strand waar het bekende scheepswrak te vinden is. Alleen om deze reden is Navagio al een bezoek waard maar het strand zelf is ook meer dan prachtig te noemen. Het witte strand is gelegen tussen indrukwekkende krijtrotsen en een groen natuurgebied. Ook op Zakynthos heb je vaak het idee dat je ergens ver buiten Europa op vakantie bent, terwijl het toch echt een stukje dichterbij huis ligt!

Griekenland: natuur

Ook de natuurliefhebber zal zich enorm vermaken op een of meerdere Griekse eilanden. Huur bijvoorbeeld een vakantiewoning Griekenland op het groene Samos. Samos is een bijzonder Grieks eiland, omdat de meeste Griekse eilanden rotsachtig en onvruchtbaar zijn door de vulkaangrond. Wanneer je Samos als vakantiebestemming kiest, kies je niet voor een strandvakantie maar voor een actieve vakantie, hoewel je op Samos ook aardig wat mooie stranden kunt vinden. Huur bijvoorbeeld een fiets en ontdek de groene heuvels van het eiland of ga met een huurauto op zoek naar de vele kloosters van Samos.

Lefkas is naast Samos een heel groene plek voor een fijne natuurvakantie. Vooral het binnenland is ontzettend groen. Het leuke aan Lefkas is dat het een bestemming is met meerdere gezichten: het eiland kent namelijk ook een aantal hele fraaie witte stranden. Je kunt er bijvoorbeeld dus lekker in de ochtend gaan zwemmen terwijl je in de middag met je huurauto op pad gaat om het eiland te ontdekken. Een ideale combinatie toch?

Griekenland: eten en drinken

Griekenland is niet alleen een mooie vakantiebestemming om de natuur en de vele stranden, je kunt er ook heel lekker eten en drinken. De belangrijkste tip omtrent eten is: ga altijd voor de straatjes achter of naast de toeristenstraten. Kies niet voor de grote toeristen restaurants maar ga net dat ene steegje in om de echte Griekse keuken te proberen. Het grote voordeel is dat deze plekken ook nog eens een stuk goedkoper zijn, maar je kunt er bovenal een stuk lekkerder eten. Daarnaast is het leuk om de locals te ontmoeten. Op vrijwel ieder Grieks eiland kun je dit doen.
Griekenland staat bekend om overheerlijke specialiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verse salade met echte Griekse feta en olijven? Mijn favoriet is zonder twijfel de gegrilde kaas met vers brood en een koud glas wijn. Je kunt me echter ook altijd wakker maken voor een souvlaki met heel veel tzatziki! Door de ideale ligging van de Griekse eilanden kun je op ieder eiland terecht voor verse visgerechten. Combineer deze met een salade en je hebt een lekkere lichte maaltijd om de dag mee af te sluiten.

Last minute boeken?

Bekijk ons aanbod vakantiehuizen in Griekenland om last minute te kunnen genieten van een welverdiende vakantie op de Griekse eilanden. Tip: ga voor all inclusive, wat inhoudt dat je kiest voor een huurauto, vakantiewoning én vlucht. Zo hoef je nergens meer aan te denken en kun je écht beginnen met genieten. Welke bestemming wordt het voor jou? Kreta, Zakynthos of Samos? Of ga je toch liever voor een ander eiland?

Tot snel op de Griekse eilanden!

Liefs Liv,
Het meisje van Rentvilla

Deel dit item