Griekse eilanden hoppen

[rcblock id=”18429″]
We zien het steeds meer: mensen die méér willen dan tijdens een vakantie op één bestemming verblijven. Dat snappen we maar al te goed: waarom zou je op een plek blijven als er nog zoveel andere plekken te ontdekken zijn? Griekenland is de perfecte bestemming om in een vakantie meerdere locaties te combineren. Beter nog: wat dacht je van verschillende eilanden? In Griekenland kun je namelijk gemakkelijk van het ene eiland naar het andere eiland ‘hoppen’. Reizigers die dit doen worden ook wel eilandhoppers genoemd: na een aantal dagen verblijf op het ene eiland reizen ze met de veerboot weer verder naar het volgende eiland om daar een nieuw avontuur te beginnen.

Wat moet je weten?

Eilandhoppen is ongeveer net zo gemakkelijk als het klinkt. Er zijn alleen een aantal dingen die je moet weten voordat je gaat eilandhoppen. De meeste veerboten vertrekken vanaf de haven van Athene. Zorg dus dat je een ticket naar Athene boekt zodat je vanaf daar verder kunt reizen. Kijk via internet van tevoren welke veerdienst je wilt gebruiken voor de overtochten naar de eilanden. Het is handig om deze tickets van tevoren te boeken zodat je zeker weet dat je een plekje op de boot hebt. Deze veerboten zijn namelijk vaak aardig vol geboekt. Je kunt ook nog in de haven van Athene bij één van de verkooppunten terecht voor tickets, maar zorg dat je hier op tijd mee bent.

De veerboot van het vasteland naar de eilanden

[rcblock id=”18124″]

Waar moet je rekening mee houden?

Het is handig om met eilandhoppen eilanden te kiezen die op een logische reisroute liggen. Zo ga je bijvoorbeeld niet van een eiland dichtbij Athene naar eentje uren verderop om vervolgens weer terug te gaan naar eentje die er tussen in ligt. Vanaf de haven van Athene zijn er bijvoorbeeld verschillende veerdiensten die standaard routes varen. Neem bijvoorbeeld de route Athene – Syros – Tinos – Mykonos. Vanaf Mykonos gaat deze boot ook weer terug naar Athene. Voor deze trip heb je maar één veerdienst nodig en kun je drie verschillende eilanden ontdekken. Een ander punt waar rekening mee gehouden moet worden is het aantal dagen van verblijf. Denk er namelijk aan dat je voor sommige eilanden al een aantal uren op de boot zit. Ga dus niet meteen de volgende dag weer verder naar het volgende eiland, maar neem de tijd om de eilanden echt te ontdekken.

Voor wie is eilandhoppen geschikt?

Veel mensen denken dat eilandhoppers voornamelijk jonge backpackers zijn die van plek naar plek reizen. Dat is niet helemaal waar: eilandhoppen is geschikt voor zowel jong als oud. Wanneer je van tevoren een hotel op de eilanden hebt geboekt is er een hele grote kans dat iemand van het hotel je staat op te wachten bij de uitgang van de boot. Een transfer kun je er bijna altijd als extra bij boeken. Zij tillen je bagage naar en in de auto en naar je kamer. Dit kunnen zowel kleine als grote koffers zijn, maar ook backpacks en andere tassen.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item