Griekse eilanden in de buurt van Athene

Eilandhoppen is helemaal hot onder de toeristen die naar Griekenland op vakantie gaan. Toch zijn er heel veel mensen die Griekenland een fantastisch land vinden voor een welverdiende vakantie, maar die niet heel erg gek zijn op varen of om lange tijd op een boot te vertoeven. Geen probleem: er zijn genoeg eilanden dichtbij Athene waar je binnen no time met de boot bent. Wil je toch verder weg? Dan kies je gewoon een eiland uit waar je met het vliegtuig naar toe kunt! We hebben een aantal Griekse eilanden uit de Saronische eilandengroep, die in de buurt van Athene, liggen voor je op een rij gezet. Deze eilanden zijn overigens niet alleen bestemd voor mensen die varen minder leuk vinden: het zijn ook de perfecte plekken voor wanneer je slechts een paar dagen hebt, maar ook wanneer je twee weken wilt genieten van een zonnige bestemming ben je hier op het juiste adres.

Historisch Egina

Het prachtige Griekse eiland Egina bereik je gemakkelijk vanuit de Piraeus haven van Athene. De overtocht duurt ongeveer 40 minuten waarbij je een adembenemend uitzicht hebt over de helderblauwe zee en het vasteland van Griekenland. Egina heeft van alles te bieden voor verschillende soorten vakantiegangers, zoals strand, cultuur en natuur. Het eiland is echter de droombestemming van de liefhebber van historie: er zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden uit de oudheid bewaard gebleven die je niet mag missen.

Rustig Angistri

Vanaf het eiland Egina kun je gemakkelijk met de boot naar het volgende eiland: binnen 20 minuten ben je op Angistri. Angistri is een rustig en autovrij eiland waar je buiten het seizoen kunt genieten van een heerlijke rustige vakantie. Je vindt er ontzettend veel groen; op sommige plekken doet het eiland zelfs paradijselijk aan! Hoogtepunt is het bergdorpje Metochi, een pittoreske plek waar je uit kunt kijken over een groot deel van het eiland. Ontdek het azuurblauwe water, de groene kliffen en de rust op Angistri zelf!

Schitterend Hydra

Veel toeristen hebben nog nooit van het eiland Hydra gehoord. Daar gaat nu verandering in komen want Hydra is te mooi om niet te kennen. Omdat het eiland niet ver van de haven van Athene ligt zie je er in het weekend veel Atheense toeristen die even de stad uit willen. De hoofdstad van het eiland, Hydra-Stad, is een groot sprookjesachtig dorp met nauwe straatjes, prachtige huizen en geheime plekjes waar je uren kunt rondwandelen zonder dat je je ook maar één minuut verveelt.

Spetses

Levendige Spetses

Een van de meest bruisende eilanden van de Saronische eilandengroep is zonder twijfel het bijzondere Spetses. Dit merk je al goed wanneer je met de boot de haven van het eiland binnenvaart. Overal zijn gezellige terrasjes en sfeervolle taverna’s te vinden en locals zitten buiten te genieten van de zon en een espresso freddo (Griekse ijskoffie). Het eiland kent een paar historische hoogtepunten, enkele mooie kiezelstranden, statische herenhuizen en prachtige wandelroutes. Kortom: genoeg voor iedere vakantieganger die van een gevarieerde vakantie houdt.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item