Griekse eilanden in de Ionische Zee

Griekenland heeft meer dan 10.000 eilanden, zowel bewoond als onbewoond. Hoewel dit een ontzettend groot getal is, is slechts 150 van de eilanden bewoond. Er zijn tientallen eilanden waar je heerlijk vakantie kunt vieren op de meest bijzondere plekken, met prachtige uitzichten en een rijke historie. Omdat Griekenland zóveel eilanden heeft liggen niet alle eilanden in dezelfde zee. Zo liggen er veel heerlijke vakantiebestemmingen in de Egeïsche zee, maar kun je op de eilanden in de Ionische zee aan de westkant van Griekenland ook terecht voor een hele fijne vakantie. Deze Ionische eilanden worden ook wel Eptanissa genoemd, wat letterlijk vertaald de ‘zeven eilanden’ betekent. Deze letterlijke vertaling klopt niet helemaal wanneer we naar het daadwerkelijke aantal Ionische eilanden kijken: het zijn er namelijk 29 waarvan er slechts zestien bewoond zijn.

Vakantie vieren op de Ionische eilanden

De grootste eilanden in de Ionische zee zijn Corfu, Paxos, Lefkas, Ithaka, Kefalonia en Zakynthos, stuk voor stuk plekken waar je je ogen uit zal kijken. De overige eilanden zijn kleine eilandjes, waar amper toeristen komen: Antikythira, Antipaxi, Arkoudi, Atokos, Vromona, Drakonera, Rrikoussa, Kalamos, Kalogyros, Karlonisi, Kastos, Meganissi, Skorpios en Strofades. Hoewel veel andere eilanden, zoals de eilanden van de Cycladengroep, vaak droog en dor zijn, zijn de Ionische eilanden juist gezegend met een hele groene natuur. Je vindt er grote bossen en groene bergen, waar je uren kunt wandelen en fietsen. Tegelijkertijd ben je op de Ionische eilanden ook aan het juiste adres wanneer je van een strandvakantie wilt genieten: er zijn tientallen prachtige witte stranden te vinden waar je een heerlijke frisse duik in het helderblauwe water kunt nemen. Het mooiste eiland van de Ionische eilanden is misschien wel Zakynthos. Op dit bijzondere eiland ligt één van de mooiste stranden van heel Griekenland: Navagio beach, ook wel Shipwreck beach genoemd. Denk aan witte stranden, lichtblauw water, maar ook aan prachtige witte krijtrotsen, een bizar schipwrak en een bijzondere flora en fauna.

Beste reistijd Ionische eilanden

Je kunt het hele jaar terecht op de Ionische eilanden voor een welverdiende vakantie. Toch zijn er een aantal maanden wanneer de zon het hardst schijnt. Van juni tot en met september heb je de meeste kans op lekker weer. De temperaturen schommelen in deze maanden tussen de 26 en 30 graden. Ook in oktober kan het er nog lekker zijn: een gemiddelde van 22 graden is perfect om even te genieten van de ‘herfst’. Wanneer je in de winter wilt ontsnappen aan de ijskou van Nederland kun je zeker ook terecht op de eilanden. In december tot en met maart is het er gemiddeld 16 graden, waardoor het de ideale bestemming is om de echte winter over te slaan. Wanneer je de drukte van het hoogseizoen wilt ontwijken, is het aan te raden om in het voorjaar of het najaar te gaan. De beste reistijd voor mensen die een ontspannen vakantie op de Ionische eilanden willen hebben is in mei of juni of juist in september of oktober.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item