Griekse gezelligheid op Kreta

De laatste ouzo van de avond. Terwijl de zon ondergaat bevind ik mij in goed gezelschap aan één van de mooiste stranden van Kreta met dit overheerlijke Griekse drankje. De zuidkust van het eiland is bijzonder: het is er veel rustiger dan het noorden, toch is er genoeg te doen. In de avond is het nog heerlijk warm. In mijn ene ooghoek zie ik de zee, in mijn andere een grote glimlach van een vriendin. Hoewel de avond al bijna helemaal gevallen is, lonkt dit prachtige water. Zullen we dan nog even? Zonder elkaar iets te zeggen weten we het zeker: we rennen zo snel als we kunnen het helderblauwe water in voor een frisse avondduik.

Een plek voor jezelf

Veel mensen denken dat het op Kreta ontzettend druk is. Op het eiland zelf wonen echter slechts 600.000 mensen. Natuurlijk komen daar in de zomerseizoenen honderdduizenden mensen bij en toch zijn er nog tientallen fantastische plekken te vinden waar je echt tot rust kunt komen. Vanuit mijn vakantiehuis op dit bijzondere eiland kijk ik uit over een verlaten strandje met wat locals die genieten van de nazomerzon. Aan de linkerkant vanaf mijn terras van de vakantiewoning zie ik een prachtig bergdorp terwijl ik aan de rechterkant over kijk op een paar toeristen die bezig zijn met duiken en waterskiën. Op mijn terras van mijn villa ben ik echt even helemaal weg van de wereld, zonder dat de wereld weg is van mij.

Griekse gezelligheid

Wanneer na een aantal fijne dagen de zon weer opkomt in de ochtend geniet ik van een waanzinnig uitzicht vanuit mijn vakantiehuis op Kreta. Vandaag staat er een heleboel op het programma. De eerste stop is het vissersdorpje Agia Galini. De witte huisjes die tegen de berg zijn aangebouwd zijn kenmerkend voor deze stad. Ik ben vooral fan geworden van de verschillende gezellige Griekse taverna’s in Agia Galini. Het eten en drinken is er héérlijk, Grieken zijn echte levensgenieters. Je zit nog niet of je wordt al beladen met heerlijke broden, fantastische kazen en de meest bijzondere vissen. Maar let op: voor een echte maaltijd ben je vaak in de middag of rond Nederlandse etenstijd nog veel te vroeg! De echte Griekse gezelligheid op Kreta met avondmaaltijden begint pas vanaf een uurtje of negen. Geef ze eens ongelijk: wat is er lekkerder dan uitgebreide tafelen met een ondergaande zon?

Uitdagende natuur

Natuurlijk kom ik niet alleen op Kreta voor het lekkere eten. De natuur op het eiland is ook meer dan het bekijken waard. Mijn favoriete plek is de Samariakloof in Chania. Vanuit mijn vakantiewoning ben ik er zo met mijn huurauto. Het bijzondere aan deze kloof is dat je voordat je begint eerst 1200 meter moet dalen! Daarna begint de echte tocht pas: een zestien kilometer lange wandeling waarbij je meegenomen wordt door een magische groene omgeving met adembenemende uitzichten. Het vergeten van je fotocamera zou een zonde zijn op deze droomplek.

Neem je snel zelf een kijkje? υγεία!

Liefs Liv
Het meisje van Rentvilla

Deel dit item