Griekse kust en oudheid

Griekenland is het vakantie land van de vele eilanden. Meer dan 3000 eilanden is Griekenland rijk! Wanneer we alle kusten bij elkaar op tellen van Griekenland, dus de eilanden en het vasteland, zitten we op ruim 15000 kilometer aan kust.

De kusten van Griekenland zijn mooi en wisselvallig. Zo zijn er enorm veel stranden, waar heerlijk gezwommen en genoten kan worden van de zon, maar ook veel rotspartijen steken zich af tegen de prachtige verkoelende helder zee. De aangrenzende zeeën waar Griekenland mee te maken heeft zijn de Middellandse Zee (zuiden), de Egeïsche Zee (oosten), de Zee van Marmara (oosten) en de Ionische Zee (westen).
Iedereen droomt toch van een prachtige helder blauwe zee, met mooie stranden, een verkoelend briesje en de schatten van de zee? Griekenland heeft het!

Oudheid van Griekenland

Griekenland is de bakermat van onze westerse beschaving. Hier ontstonden de Olympische Spelen en wie kent er niet een van de Griekse mythen en sagen over de vele goden die hier geleefd zouden hebben.
Tal van opgravingen herinneren nog aan het oude Griekenland. Daarnaast heeft Griekenland ook een prachtig landschap bestaande uit olijfboomgaarden, cipressen, bergen, grillige kusten en mooie stranden.

De oudheid komt tot leven tijdens een bezoek aan Olympia, Epidaurus en Mycene. Ook de hoofdstad Athene is een bezoek waard. De wereldberoemde Meteora kloosters behoren zeker tot een van de hoogtepunten van dit fantastische land.

De geschiedenis van Griekenland is lang en complex. Bezoek dit prachtige zonnige land en je komt alles te weten over haar verleden en het heden. Huur op een van de eilanden je Grieks vakantiehuis en je kunt rekenen op een zonovergoten vakantie met een zicht op prachtige kustlijnen.

Deel dit item