Handige weetjes en informatie omtrent eilandhoppen Griekenland

[rcblock id=”18429″]

Eilandhoppen is dé manier om binnen één vakantie kennis te maken met de diverse Griekse eilanden. Er zijn verschillende georganiseerde eilandhopvakanties te boeken, maar je kunt er ook zelf voor kiezen welke eilanden je wilt bezoeken tijdens een vakantie. Vanaf de haven van Athene en het vasteland van Italië en Turkije gaan er iedere dag diverse boten richting onder andere de Cycladen en de eilanden in de Saronische Golf. Zie jij jezelf al zitten op het dek van een van de veerboten met je hoofd in de zon? Lees hier meer over eilandhoppen in Griekenland en waar je aan moet denken.

Eilandhoppen in Griekenland

Griekenland bestaat uit duizenden eilanden. Er zijn een paar eilanden(groepen) die zich perfect lenen voor een geslaagde eilandhopvakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van eilandhoppen langs diverse eilanden in de Cycladen? Ga vanaf Piraeus (haven van Athene) met de boot naar Syros, Tinos of Mykonos. Of pak de boot richting Naxos en Paros! Ook de Dodekanesos eilanden zijn perfect voor een eilandhopvakantie. Ontdek het prachtige Rhodos, de bijzondere haven van Symi en het magische vulkaaneiland Nisyros. Liever op zoek naar wat groenere eilanden? Kom dan eilandhoppen in de eilandengroep van de Ionische eilanden: Paxos en Lefkas zijn er om ontdekt te worden! Ben je niet zo fan van boten maar wil je toch met een ferry richting de eilanden? Ga dan naar de eilanden in de Saronische Golf, deze liggen vlakbij Athene. Ook de eilanden van de Sporaden, zoals Skiathos, zijn ontzettend bijzonder om te ontdekken.

[rcblock id=”18124″]

Boek vooraf

In het hoogseizoen zijn er veel toeristen die met een veerboot de oversteek willen maken naar een van de Griekse eilanden. Het is daarom aan te raden om van tevoren tickets voor de boot te boeken. Dit kun je bij een van de shops in de haven doen, maar wanneer je er zeker van wilt zijn dat je mee kunt met de boot moet je absoluut vooraf thuis of in je hotel een bootticket boeken. Boek dan meteen tickets voor andere eilanden en voor de retourtocht bij, zodat je je daar verder geen zorgen over hoeft te maken. In het naseizoen is het geen probleem om boottickets ter plekke te kopen. Zorg er dan wel voor dat je minimaal een half uur van tevoren aanwezig bent.

Algemene tips

Een van de belangrijkste tips rondom eilandhoppen is: neem de tijd! Veel mensen maken de fout om tijdens een eilandhopvakantie zo veel mogelijk binnen een te korte tijd te willen zien. Dat is jammer, want de Griekse eilanden zijn stuk voor stuk het uitgebreid bezoeken waard! Om de eilanden echt goed te leren kennen, is het dus verstandig om de tijd te nemen. Liever een dag te veel, dan een dat te weinig! Kun je hierdoor enkele eilanden niet bezoeken binnen je vakantie? Kom dan een andere keer terug: Griekenland is te mooi om onontdekt te blijven. De beste reistijd voor eilandhoppen is vanaf april tot en met oktober. In de zomermaanden juni, juli en augustus is het het meest druk op de boten en de eilanden.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item