Hoe is een vakantie op Mallorca?

Waarom op vakantie naar Mallorca? Het is een eiland dat de moeite waard is door haar eigen schoonheid en de prachtige vakantiehuizen.
Het landschap van Mallorca is zeer afwisselend voor een klein eiland. Het varieert van vruchtbaar laagland tot de hoge pieken van de Serra de Tramuntana.
Het warme klimaat, de mooiste stranden en de historische hoofdstad Palma maken Mallorca tot een van de populairste vakantiebestemmingen. Weg van de resorts vindt je pittoreske dorpjes, dennenbossen en vredige baaien. Er wordt weleens gezegd: “Een vakantie begint pas op Mallorca”.

Met een oppervlakte van 3640 km2 en een bevolking van 850.000 mensen, van wie bijna de helft al in Palma woont, is Mallorca het grootste eiland uit de Balearen groep. Het bestaat voornamelijk uit kalksteen en heeft veel grottenstelsels, vooral in het ruige gebied van de Serra de Tramuntana en aan de oostkust.
Sommige hiervan, zoals de Coves d’Arta, kunnen als onderdeel van een begeleide excursie worden bezocht. Op andere plaatsen op het eiland kan je genieten van adembenemende fraaie natuurreservaten en charmante vissersdorpjes, pittoreske ruïnes en indrukwekkende landgoederen met de meest prachtige vakantiehuizen van Mallorca.
Het klimaat is typisch mediterraan, met droge en warme zomers en weinig regen in de herfst- en winterperiode. Koude winters zijn voor dit eiland overigens zeer zeldzaam.

Oudheid met prachtige natuur

Het eiland heeft een unieke flora en fauna, waaronder een groot aantal vogelsoorten. Ook komen er veel inheemse bloemen en bloeiende struiken voor, hoewel de cultivatie van velden, wijngaarden en olijfgaarden de natuurlijke vegetatie deels heeft vervangen.
Het eiland is al sinds oudsher bekend en er zijn nog steeds sporen uit de Romeinse en Arabische periode te vinden.
Mallorca, ooit een onafhankelijk koninkrijk, werd in de 14de eeuw deel van Aragon en later Spanje. Een groot deel van het eiland is nog niet door het toerisme beïnvloed en hierdoor een fantastische vakantiebestemming voor jong en oud.

Mallorca heeft prachtige stranden, een goed uitgaansleven voor bezoekers die hierop uit zijn, maar ook rustige landschappen, vredige baaien en historische ruïnes voor de rustzoeker.

De meeste bezoekers van Mallorca komen voor de zon, de clubs, de waterparken en de overvloedig aanwezige schone stranden voorzien van kraakhelder blauw zeewater.
Veel mensen genieten echter ook van de kronkelende straten van Palma, waar veel te zien is en waar winkels en restaurants in overvloed zijn. De beste stranden vind je in de omgeving van Badia de Palma en aan de noordoostkust van het eiland.

Deel dit item