Hoe zorg ik dat mijn hond ook een leuke vakantie heeft?

Zo zorg je dat jouw hond ook geniet van de vakantie

Wil je graag dat jouw hond ook een leuke vakantie heeft? Er zijn verschillende manieren om hiervoor te zorgen. Zo kun je o.a. Advantix voor je hond gebruiken om ervoor te zorgen dat vlooien en teken geen kans krijgen deze zomer. Wij zochten uit op welke verschilende manieren je jouw hond optimaal kan laten genieten van de vakantie. Lees snel verder voor meer informatie.

Zorg voor een goed middel tegen vlooien en teken

Het is erg belangrijk om een goed middel tegen vlooien en teken voor je hond in huis te hebben, wat je o.a. kunt kopen bij Pets Place. Zo kun je je hond niet alleen in de zomervakantie, maar het gehele jaar door bescherming bieden tegen vlooien en teken. En niet alleen vlooien en teken gaan dood door zo’n middel, maar ook zandvliegen, stalvliegen en muggen.

Zorg voor routine

Heb je vakantie of ben je met je hond ergens op vakantie, dan is het belangrijk om voor routine te zorgen. Je hond en jij hebben zo jullie eigen routines die de hond kent, waardoor de hond weet waar hij/zij aan toe is. Met vakanties is dit vaak helemaal anders. Al helemaal als je op een andere plek bent waar je hond onbekende objecten en geuren ervaart. Ook zal je je anders dan thuis gedragen. Daarom is het belangrijk om de routines van thuis zoveel als mogelijk mee te nemen op vakantie. Neem in elk geval de eigen voer en waterbak van de hond mee, zijn eigen speeltjes en zijn eigen mand met toebehoren.

Laat de hond vlakbij jou slapen

Honden slapen het liefst in gezelschap, omdat ze zich zo veiliger voelen. Ben je op vakantie met de hond, dan is alles ineens anders en zullen veel honden stress ervaren. Doordat de hond stress ervaart, zal deze zich minder op zijn gemak voelen. Hierdoor heeft je hond meer behoefte aan veiligheid. Het beste kun je je hond dan ook vlakbij jou laten slapen, zodat deze zich wat veiliger zal voelen.

Pas je activiteiten aan op je hond

Ga als je met de hond op vakantie niet naar allerlei drukke toeristische plekken, maar pas de activiteiten die je onderneemt aan op de hond. Je kunt bijvoorbeeld een rustig stadje bezoeken en daar wandelen, maar neem ook regelmatig pauze. Ga vooral wandelen in de natuur met de hond op een mooie plek of ga picknicken in een park. Je kunt eventueel ook een rustig terras bezoeken. Zorg er in elk geval dat je hond niet al teveel prikkels zal ervaren.

Wij wensen je veel succes met onze tips.

Deel dit item