Hoogtepunten van Chalki

[rcblock id=”18429″]
Iets ten westen van het populaire Rhodos vind je het minder bekende Chalki, wat ook wel Halki wordt genoemd. Het fijne aan Chalki is dat het nog volledig onontdekt is door de grote massa. Natuurlijk zul je hier vast wel een paar andere Westerse toeristen tegenkomen, maar drommen toeristen zul je hier absoluut niet vinden. Hierdoor is het rotsachtige eiland nog volledig in originele staat zonder dat er veel toeristenshops en dergelijke te vinden zijn. Wat echt kenmerkend is aan Chalki zijn de kleurrijke huisjes. Hoewel de andere Griekse eilanden vaak te herkennen zijn aan de witte huisjes met blauwe details staat Chalki juist bekend om de witte huisjes met rode daken en Italiaanse details. Daarnaast zijn de huizen voornamelijk groot in omvang wat moet betekenen dat de welvaart hier vroeger erg goed was. Naast deze prachtige huizen is er nog veel meer te bekijken op het eiland.

Havenstad Nimborio

Op Chalki wonen slechts 300 mensen, een bizar laag aantal in vergelijking met de rest van de Griekse eilanden. In het havenstadje van het eiland, genaamd Nimborio, komen de veerboten aan. Nimborio is het enige dorp waar enigszins leven is: je kunt hier heerlijk rondlopen, je ogen uitkijken, nauwe straatjes ontdekken en natuurlijk ook ontzettend goed Grieks eten. Juist omdat de toeristen hier nog niet de overhand hebben vind je er nog echte originele Griekse taverna’s waar je tussen de oude Grieken kunt genieten van verse Griekse koffie en verse maaltijden. Goed om te weten: er is geen openbaar vervoer op het eiland en er zijn eigenlijk ook vrij weinig auto’s te vinden. Mocht je meer willen zien is het aan te raden om de taxi te pakken die je het eiland rond kan rijden. Leuk extraatje om te bekijken in de stad is de hoogste vrijstaande klokkentoren van de Dodekanese eilanden.

Knusse gekleurde straatjes van het eiland

[rcblock id=”18124″]

Kloosters en kastelen

In de oude hoofdstad van Chalki, Chora, vind je een prachtig kasteel dat bij de Johanniter Orde behoort. Bij dit kasteel vind je diverse adembenemende kerken waar de Agios Nikalaos Kerk één van is. Vergeet je fototoestel absoluut niet, deze historische gebouwen vind je namelijk nergens anders op de Griekse eilanden. Het dorp werd in eerste instantie compleet uit het zicht gebouwd om op die manier piraten te kunnen weren. Je kunt het tegenwoordig bijna niet geloven wanneer je er bent maar ooit hebben er 4000 mensen gewoond! Nu vind je er vooral veel rust, vervallen gebouwen en hier en daar prachtige flora en fauna. Naast de kerken en het kasteel vind je tevens een vervallen klooster die het bezoeken waard is.

Stranden op Chalki

Het eiland kent een aantal fraaie stranden waar je wordt uitgenodigd voor een flinke zonsessie en een heerlijke zwempartij. Neem bijvoorbeeld Pondamos Beach, dat vlakbij de havenstad Nimborio ligt. Het is het enige zandstrand van Chalki en er zijn verschillende faciliteiten te vinden zoals de verhuur van parasols en ligbedden en een gezellige taverne. Aan de andere kant van Nimborio vind je op ongeveer vijftien minuten lopen het strand van Ftenagia. Dit kiezelstrand vind je na een mooie wandeling langs een rotsachtige kust. Ook hier zijn ligbedden en parasols te huren.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item