Hoogtepunten van de Ionische eilanden

Griekenland kent een aantal prachtige eilandengroepen. De Ionische eilandengroep is misschien wel een van de meest bijzondere van allemaal. Waarom? Heel simpel: Griekenland staat bekend als een rotsachtig en onvruchtbaar land. Op veel plekken in Griekenland zal je dit kunnen bevestigen, behalve op de eilanden van de Ionische eilandengroep. Deze groep is namelijk de groenste archipel van heel Griekenland! Juist daarom (en om talloze andere redenen) raden we het aan om de Ionische eilanden eens te bezoeken. We hebben de leukste hoogtepunten voor je verzameld en op een rij gezet.

Caribisch gevoel op Corfu

Het eiland Corfu geeft je het gevoel alsof je je ergens anders dan in Europa bevindt: op een tropisch eiland ver weg in de oceaan. Het grootste hoogtepunt van dit eiland is het feit dat het er het hele jaar lekker weer is. Je hoeft dus niet per se in de zomer – en dus de drukste tijd – naar het eiland te gaan voor een zonnige vakantie. Corfu kent dan ook een rijke strandcultuur. Bezoek Agios Georgios, een magisch strand met wit zand en felblauw water of geniet van het mooie Kalamaki Beach.

Vakantiehuizen Corfu >

Olijfboomgaarden van Paxos

Het absolute hoogtepunt van Paxos is het feit dat je er heerlijk kunt eten en drinken. Dit komt door de vele olijfboomgaarden die je op het eiland tegenkomt. De heerlijke Griekse olijfolie vind je terug op verschillende plekken: neem plaats bij een van de vele taverna’s en sta versteld van de lekkere delicatessen die ze verrijken met de huisgemaakte oliën. Tip: bezoek een van de boomgaarden voor een complete ervaring van Paxos. Koop een van de lekkere flessen olie om mee te nemen naar huis zodat je ook daar nog kunt genieten van het echte Griekse gevoel.

Stranden van Kefalonia

De mooiste stranden van Griekenland? Dat is lastig kiezen, hoewel de stranden van het kleurrijke eiland Kefalonia zeker in de buurt komen. Kefalonia is een eiland zoals geen andere in deze eilandengroep: ruige rotsen, indrukwekkende kliffen maar ook mooie witte stranden met turquoise wateren en prachtige uitzichten. Het eiland is dan ook aan te raden voor de diverse vakantieganger: of je nu gek bent op een zonvakantie of wanneer je de bergen in wilt gaan, Kefalonia is altijd een goed idee.

Vakantiehuizen Kefalonia >

Scheepswrak van Zakynthos

Last maar zeker not least: het magische Zakynthos. Zakynthos is de parel van de Ionische eilanden. Het heeft alles te bieden wat een goede vakantie nodig heeft: extreem witte stranden, azuurblauw water, fraaie krijtrotsen, veel bloemen, rustige plekken en ga zo maar door. Wanneer je op Zakynthos bent mag je het beroemde scheepswrak op Navagio Beach niet missen. Dit scheepswrak is een van dé hoogtepunten van het eiland. Een kleine tip: ga vroeg in de ochtend of juist in de vroege avond zodat je de grootste drukte mist. De plek is namelijk nóg magischer wanneer er weinig andere mensen zijn. En wanneer je toch op Zakynthos bent is het tevens aan te raden om schildpadden te spotten op het Laganas strand! Pak je snorkelset en badkleding dus maar in.

Vakantiehuizen Zakynthos >

 

Liefs,

Liv
Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item