Hoogtepunten van Zuid-Kreta

We hebben je al vaker verteld dat Kreta een bijzonder bruisend Grieks eiland is waar je absoluut eens geweest moet zijn. Dat het zuiden van dit prachtige eiland zonder twijfel net zo fantastisch is als de rest van Kreta is wellicht wel nieuw voor je. Geen probleem natuurlijk: ook over dit gebied willen we je van alles vertellen! We nemen je mee op een kleine ontdekkingsreis door dit bijzondere stuk eiland met indrukwekkende bergen en dalen, een kleurrijke natuur en bovenal ontzettend fraaie stranden. Ga je met ons mee naar het zonnige Zuid-Kreta?

Schitterende Samaria-kloof

Een van de absolute hoogtepunten van Zuid-Kreta is de Samaria-kloof, een prachtig natuurverschijnsel in het Nationale Natuurpark Samária. Vanaf het plaatsje Ómalos, waar veel mensen vaak blijven overnachten wanneer ze de kloof bezoeken, is het nog ongeveer vijf kilometer wandelen. Het begin van de kloof bevindt zich op maar liefst 1250 meter, waardoor het aan te raden is om een paar stevige stappers aan te trekken. Het is even puffen, maar het uitzicht, de wandeling en de kloof zelf zijn het absoluut meer dan waard. Wanneer je toch in het Nationale Natuurpark bent is het aan te raden om ook de rest van het park te bekijken: er is een ontzettend diverse flora en fauna te ontdekken en je hebt er veel mooie uitzichten op diverse plekken. En weet je wat zo fijn is na een dag wandelen? Terugkomen in je gehuurde vakantie villa op Kreta en volledig ontspannen bij het zwembad met een (verkoelend) drankje.

Fort Frangokastello

Wanneer je in Zuid-Kreta vertoeft mag je het Frangokastello fort zeker niet missen. De torens en de grote muren zijn nog goed intact en zie je overal bovenuit schitteren. Het fort ziet er vandaag de dag nog zo goed uit omdat het vrijwel nooit echt een doelwit is geweest tijdens gevechten en oorlogen. Neem dus vooral je fotocamera mee en bekijk het historische gebouw van diverse kanten! Tip: neem ook je badkleding mee. Bij het kasteel is een prachtig wit strand te vinden met lichtblauw water waar je zeker een frisse duik in moet maken. Hoe ver je ook het water in loopt, je blijft je tenen zien. Enorm bijzonder!

Historisch Górtys

Het interessante Górtys was ooit de hoofdstad van het eiland. Tegenwoordig zie je er voornamelijk veel ruïnes en brokstukken: de overblijfselen van een heftige geschiedenis vol met gevechten en oorlog. De stad werd ooit verwoest door de Saracenen en is daarna eigenlijk nooit meer opgebouwd. Eigenlijk geeft dat helemaal niks: juist daarom is het nu het bezoeken waard. De ruïnes vertellen zoveel meer dan welk gebouw ook in de buurt. Je kunt hier dan ook uren ronddwalen zonder je een moment te vervelen. Er is zoveel te bekijken en te ontdekken.

Stranden bij Plakias

De stranden in het zuiden van het eiland zijn sowieso al ontzettend prachtig: omdat de wind zo rustig is in het zuiden vind je er amper golfslag en kun je dus optimaal genieten van een rustige zee. Het water is azuurblauw, de stranden zijn wit en de uitzichten zijn niet te omschrijven, zo mooi. Voornamelijk de stranden rondom Plakias zijn voor zon-, zee- en strandliefhebbers een waar paradijs. Bij Plakia zijn een aantal sfeervolle restaurants en taverna’s te vinden waar je heerlijk Grieks kunt eten.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item