Hoogtepunten Zuid-Frankrijk

[rcblock id=”18521″]
Hoewel ik me op heel veel plekken in het prachtige Europa thuis voel, heeft Zuid-Frankrijk iets speciaals. Ik kan letterlijk ieder jaar niet wachten om er naar toe terug te keren. Ligt het aan de overheerlijke wijnen die er worden geproduceerd? Ligt het aan de oneindige zonnebloemvelden? Of aan het hele bourgondische sfeertje? Ik kan mijn vinger er niet precies op leggen, maar wat ik wel zeker weet is dat de levensstijl in Zuid-Frankrijk mij enorm blij maakt. Neem bijvoorbeeld die langzame ochtenden tijdens zonsondergang met een kop koffie op het terras van je vakantiehuis Zuid-Frankrijk. Terwijl je de slaap uit je ogen wrijft kijk je uit over een prachtig veld met tientallen soorten bloemen terwijl de zon haar best doet om door te komen. Vooral de ochtenden in Zuid-Frankrijk zijn mijn favoriet: de momenten wanneer iedereen nog slaapt. De rust en de stilte die je dan overkomen zijn niet te omschrijven. Ik neem je mee naar een aantal persoonlijke hoogtepunten van dit bijzondere stukje Frankrijk en waarom ik denk dat je absoluut eens een vakantiewoning Zuid-Frankrijk moet huren.

Historisch Arles

Een van mijn, misschien wel meest, favoriete steden in Zuid-Frankrijk is zonder meer het prachtige Arles. Hoeveel ik ook kan genieten van al het groen in dit gebied, vermaak ik me ook opperbest in enkele bruisende steden. Arles is een historisch hoogtepuntje van Zuid-Frankrijk: je vindt er nog divers Romeins erfgoed, zoals een amfitheater, een theater en een heus forum. Verder kan ik er uren ronddwalen en wegdromen in de nauwe schilderachtige straatjes waar mijn fotocamera overuren maakt.

Pont du Gard

Ten noorden van Nimes ligt het grote en bekende Romeinse aquaduct de Pont du Gard. Ik ben er inmiddels denk ik wel minstens tien keer geweest, zo mooi vind ik dit bouwwerk. De Pont du Gard valt onder een van de vier delen van Zuid-Frankrijk dat uitgeroepen is tot UNESCO Werelderfgoed, enorm bijzonder dus om eens te bezoeken. Trek er daar juist op een andere manier op uit dat je normaal misschien eens zou doen: huur een kano of trek je zwemkleding aan en zwem onder de bogen door.

Carcassone

Een ander hoogtepunt wat ik graag vanuit mijn villa in Zuid-Frankrijk bezoek is natuurlijk het kasteel van Carcassone. Dit gebied valt net als de Pont du Gard onder UNESCO Werelderfgoed en ik snap helemaal waarom. Bezoek het kasteel en de tuinen in de middag zodat je bij zonsondergang een magisch uitzicht hebt over de groene tuinen en het landschap. Het is aan te raden om vooraf even wat in te lezen over het kasteel: het gebouw heeft een hele interessante historie.

Beziers

Een stad die veel mensen vaak vergeten in Zuid-Frankrijk is het bruisende Beziers waar er letterlijk altijd wat te doen is. Ik ben er het liefst in de maand augustus, wanneer er diverse festiviteiten met muziek te vinden zijn. Lange warme avonden met een echt goed Frans wijntje, vers stokbrood met lekkere kaasjes, fijne Franse muziek en goed gezelschap: daar zou ik iedere avond voor tekenen. Wanneer je toch in Beziers bent moet je absoluut even richting de mooie kathedraal lopen om vanaf daar optimaal te genieten van het uitzicht over een prachtig stuk groene natuur.

Pezenas

Een andere stad waar ik echt gek op ben is het cultuurrijke Pezenas. Ooit was het de woonplaats van de Franse toneelschrijver Molière, vandaag de dag is het een sfeervolle plek waar je de grootste vintage parels kunt scoren in een van de vele antiekwinkels. In de zomermaanden zijn veel winkels tot midden in de nacht geopend waardoor je altijd een heerlijke sfeer in de stad hebt tot in de late uurtjes. Sluit de dag in Pezenas af met een verfrissend drankje op een van de gezellige terrassen of op het terras van je eigen vakantiewoning Frankrijk in de buurt.

Mont Canigou

Last but zeker nog least: ik ben ontzettend gek op natuur en dan met name bergen. Ik ben dan ook heel blij dat Zuid-Frankrijk een prachtig gebied met immense rotsen en bergenketens kent. De Pyreneeën in het zuiden van het land en op de grens van Spanje veroveren iedere keer weer opnieuw mijn hart. Neem bijvoorbeeld de Mont Canigou, een indrukwekkend gebergte van bijna 3000 meter hoog. Wanneer je aan de voet van de berg staat vlakbij het grote meer voel je je als mens zó klein. Pure pracht dat je echt eens met eigen ogen moet bekijken. Het is een voorrecht om in de buurt van deze fraaie natuur in een vakantiehuis Zuid-Frankrijk wakker te mogen worden.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item