Ibiza is en blijft populair voor vakantiehuis huurders

Ibiza als paradijs op aarde? Voor veel mensen is dat het op Ibiza: zon, zee, strand, prachtige baaien en natuur en veel mooie mensen en dorpen. Is het idyllische er vanaf, na de kleurrijke hippies en danceliefhebbers, nu de grotere groep toeristen het eiland ontdekt heeft?

Booming Ibiza

Het op iets meer dan twee uur vliegen wacht het zonnige Ibiza je tegemoet. Het is tegenwoordig een mengeling aan verschillende soorten mensen die het eiland bezoeken voor hun vakantie. Wat ooit begon met de hippies en de daarop volgende feestgangers is het nu een eiland voor iedereen. Wel voor een iedereen die wat geld te besteden heeft tijdens de vakantie want de prijzen groeien rustig mee op het eiland.
Aan de ene kant zie je dat alles duurder wordt en steeds meer high-end toeristen Zuid-Frankrijk verruilen voor Ibiza. Omgekeerd zie je ook een enorme groei van package-dealtoeristen die eens wat anders willen dan hun vakantie aan de Spaanse kust (vasteland).

Ibiza voor de enkel rijken?

Ibiza is inmiddels ook ontdekt onder de extreem rijke, denk hierbij aan sjeiks uit het Midden-Oosten die hier met hun mega jachten komen bivakkeren. Aangezien hun jachten zo groot zijn is er vlakbij de oude stad, tussen Duques de Alba en de Darsena del Levante-pier, een nieuwe aanlegplek in de aanbouw voor de 1oo meter+ bootjes.
Maar is Ibiza dan u enkel voor de echte rijken? Nee voor de normale mens is ook genoeg te doen en zien. Zo zijn er leuke en betaalbare vakantiehuizen op Ibiza voor elk soort toerist.

 

 

Deel dit item