Intens genieten op de stranden van Ibiza

In mijn net aangeschafte hippiejurk flaneer ik over het strand van Cala Bassa. Het uitzicht is hier fantastisch: even verderop komen tientallen zeilboten langs om de kust van Ibiza eens goed te bekijken. Het eerste deel van de zee is speciaal afgesloten voor iedereen die van het helderblauwe water wil genieten. Ik realiseer me dat ik mijn vakantiehuis op Ibiza wel op een hele bijzondere plek heb geboekt! Ik verklap je dat ik in eerste instantie helemaal niet wist dat Ibiza zó tropisch was. Het lijkt wel alsof ik op een verborgen plekje ergens aan de andere kant van de wereld ben beland: zo mooi is het hier. Om deze speciale zomerse dag af te sluiten ga ik richting een van de terrassen van de vele sfeervolle tentjes hier in de buurt voor een lekker fris drankje en wellicht een paar Spaanse snacks. Intussen denk ik al na over het strand dat ik morgen ga bezoeken hier…

Atlantis Beach

Ik weet het vrijwel meteen: ik heb veel gelezen over het verborgen Atlantis Beach, een baai in de buurt van het bekende uitzichtpunt op Es Vedra. Vanaf mijn vakantiehuis op Ibiza zoek ik met mijn huurauto altijd de mooiste plekjes uit, zodat ik zeker weet dat ik de meest magische plekken van Ibiza kan ontdekken. Atlantis Beach is even zoeken, maar de zoektocht is meer dan de moeite waard. De baai ligt vlak bij een steile rots, wat op de terugweg wellicht wel even klimmen is. De natuurlijke baden in deze baai nodigen direct uit voor een baddersessie: ik ben echt gek op dit soort natuurlijke verborgen parels!

Aguas Blancas

Hoewel ik dus echt verliefd kan worden op dergelijke geheime baaien zoals Atlantis Beach vind ik het ook heel fijn om op een mooie plek te zijn die wat makkelijker te vinden is. Het strand van Aguas Blancas is bijvoorbeeld een adembenemende plek. Dit strand ligt bovenin het eiland en is voornamelijk populair onder de locals. In de zomer vind je er een gezellig cocktailbarretje waar je heerlijke cocktails kunt drinken. Aguas Blancas is officieel een van de twee naakstranden van Ibiza, maar ook als je geen liefhebber hiervan bent is het er prima toeven. De meeste mensen die naakt zonnebaden vind je aan de beide uiteinden van het strand.

In een andere wereld zijn…weg van de drukt..maar op Ibiza!

Cala Salada

Op tien minuten rijden van San Antonio ligt het mooie zandstrand Cala Salada. Omdat dit strand in een beschermde baai ligt, zie je er geen grote boten langsvaren maar kun je echt optimaal genieten van de rust. Het water is er ontzettend helder waardoor je er uitermate goed kunt snorkelen. Wanneer ik naar Cala Salada ga neem ik altijd even de tijd om rond te lopen in de groene omgeving: de natuur is er heel erg mooi. Er zijn een aantal paadjes te vinden waar je nog ongerepte Spaanse natuur tegenkomt.

Cala Moli

In het zuidwesten van Ibiza vind je een van de meest natuurrijke stranden van het eiland: Cala Moli. Dit strand is absoluut een van mijn favorieten: het natuurlijke karakter heeft iets ongerepts, waardoor ik er zonder twijfel een hele dag kan blijven hangen. Het water is er zó helder dat je zelfs vanaf de kant zo nu en dan iets kan mee krijgen van de onderwaterwereld. Het is dan ook zeker aan te raden om je snorkelset mee te nemen of te huren wanneer je van plan bent om naar Cala Moli te komen. In de buurt van Cala Moli zijn overigens ook een aantal hele luxe en mooie villa’s te vinden die je kunt huren.

Sa Caleta

Hoewel bovenstaande plekken absoluut stuk voor stuk bijzondere stranden en baaien zijn is er één strand waar ik echt mijn hart verloren ben: Sa Caleta in het zuidwesten van het eiland. Alles klopt hier: de terracotta rotsen, het witte strandzand, een fantastisch restaurant en het heerlijke frisse water. Sa Caleta wordt ook wel gezien als een van de mooiste plekken van heel Ibiza en dat kan ik alleen maar beamen. Omdat het strand goed beschut is tegen de harde eilandwind kun je hier heel goed een dagje verblijven zonder dat je het fris krijgt. Voordat je teruggaat naar je villa op Ibiza maak je nog even een stop in het nabijgelegen restaurant waar ze de beste verse vis van het eiland serveren en geniet je van een bijzondere Spaanse avond aan het strand. Althans, dat is hoe ik het doe. Ik droom alweer weg bij de gedachte!

Zie ik je binnenkort in een van onze vakantiehuizen op Ibiza?

Hasta luego!
Liefs Liv, het meisje van Rentvilla

Deel dit item