Het Italiaanse sociale leven

[rcblock id=”18423″]
Italianen zijn gek op onderlinge sociale contacten. Al zich de mogelijkheid maar even voordoet staan de Italianen met ze allen buiten op de pleinen en in de straten.
Zeker in de zuidelijke delen van Italië zie je dit tafereel veel terug. In het noorden ook wel maar minder vanwege het iets mindere weer. Niet dat Noord-Italië nu direct slecht weer met zich meebrengt, integendeel. Straten en pleinen zijn echte ontmoetingsplaatsen voor de inwoners van het laars vormige land.

 

In de namiddag begint men met een borreltje. Vooraf of na de borrel wordt er nog veel gelopen. aansluitend begint later op de avond het avondmaal waarbij gezellig en uitbundig gesproken en geborreld wordt.
Zeker in de zomer gaan veel Italianen nog na het eten de straten op. Het leeft echt nog tot in de late uurtjes op de nog warme pleinen van de overdag aanwezige stralende zon. Het steen van de straten/pleinen en de gebouwen is als een stralende kachel zodra de schaduw zijn intrede heeft genomen.
Het doel van het slenteren door de straten in de avond is echt andere ontmoeten en gezien worden voor de Italianen.

Zondagse zomerse traditie

Een heerlijke traditie van de Italianen zijn de op zondag geplande uitstapjes. Gezinnen en families trekken er op uit met volgepakte auto’s om vervolgens op schaduwrijke plekjes in de natuur de middag door te komen onder het genot van verrukkelijke hapjes en drankjes.
Er worden spelletjes gespeelt en veel gelachen!

Zelf ook deze sociale bezigheden ervaren, kijk dan eens of er voor jou ook zo’n Italiaanse villa te huur is.
TIP: Neem een lekker ijsje of kopje koffie op één van de Italiaanse pleinen!

Deel dit item