De kunst van het genieten op vakantie

Terwijl ik met mijn voeten in het zwembad zit en mijn boek op schoot heb luister ik naar de omgeving en denk even aan niets. Ik zie in de verte met veel pijn en moeite een groepje wandelaars de steile helling beklimmen . Een verkoelend briesje glijdt langs mijn wangen en een vogel maakt een duikvlucht langs mij heen om ik denk een insect te vangen.
Is dit dan de kunst van het genieten?  Met mijn gedachte in het hier en nu, en voelen en zien hoe de omgeving om mij heen verder ‘leeft’?

Een dag eerder op mijn vakantie

Ik ben gister aangekomen op dit Griekse eiland Zakynthos. Onderweg moest ik met mijn auto, slingerend over prachtige wegen, mijn aandacht er goed bijhouden om nergens tegen aan te botsen. Het uitzicht, en dat gewoon vanuit de auto, was legendarisch! Ik ben zelfs even gestopt om dat plaatje letterlijk vast te leggen. Hier het resultaat:

Vakantie is voor mij thuiskomen

Op bepaalde plekken in Europa voel ik mijzelf altijd ‘thuis’. Een plekje waar ik met geld in mijn zakken gewoon op straat durf te slapen en zeker weet dat alles er nog in zit is absoluut Kreta.
Met vrienden huur ik op Kreta altijd een vakantiehuis maar dat zou eigenlijk zoals ik al omschrijf niet nodig hoeven zijn.
Ook op het moderne en rustige Ibiza kan ik mij volledig thuis voelen. Met een vakantie villa op Ibiza is het voor mij een jaarlijks terugkomend moment om naar uit te kijken!

Vakantie ook in de winter

Eigenlijk wil ik altijd wel op vakantie zijn, ook ’s winters! Welk zonnig plekje zal ik dit jaar in de winter opzoeken?
Terwijl ik door mijn gedachte blader komen de mooie herinneringen alweer omhoog van vorige overwinteringsplekjes. Ik denk terug aan mijn vakantie in het mooie Andalusië, in de winter gewoon tapas eten en genieten van een aangename buitentemperatuur. Of die keren op de Canarische eilanden, waarvan Gran Canaria toch wel mijn favoriet is. Het is gelukkig nog geen winter dus kan het nog even op een beloop laten.

Terug naar het nu met mijn voeten in het zwembad. Ik neem een slok van mijn verse sapje en neem mijn omgeving nog eens in me op. Gelukkig heb ik de komende dagen maar één ding op het programma staan: genieten!

Deel dit item