Land van wit en blauw

[rcblock id=”18429″]

De zomerse vakantiebestemming Griekenland staat eigenlijk altijd garant voor warme en mooie zomers.
Griekenland staat garant voor hoge temperaturen en om als voorzorgsmaatregel om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden worden de huizen daarom wit geschilderd. Dit scheelt een hoop als je in zo’n land woont als Griekenland waar de zon vele uren aan de horizon staat.

De witte huisjes worden veelal met blauwe daken en/of blauwe luifels afgeschilderd. Wit en blauw zijn de kleuren van Griekenland en vind je behalve in de vlag ook dus terug in de huisjes en vele andere objecten.
De meeste bezoekers die naar Griekenland komen, komen voor de eeuwenoude cultuur en de witte huisjes met blauwe daken. Ook de mooie witte stranden en heldere blauw azuur kleurige wateren zijn erg geliefd onder het toerisme.

Wanneer je deze witte huisjes met blauwe daken goed wilt bekijken met een groot contrast aan grauwe/donkere achtergrond kleuren is het eiland Santorini een mooie bestemming.
Het bijna schilderachtige voorkomen van de witte huisjes in een Grieks dorp zijn een lust voor het oog en geven je het gevoel van NIET thuis zijn. Heerlijk vakantie!

Spreken de kleuren wit en blauw u aan in combinatie met heerlijke temperaturen en mooie omgevingen dan is Griekenland waarschijnlijk uw vakantieland.

Deel dit item