Lekker weg: Vakantie Griekse eilanden

Een ontspannen vakantie met de nodige rust op een prachtig zandstrand bij een zee waar je je voeten kunt zien totdat je niet meer kunt staan? Of liever een actieve vakantie waarbij je bergen beklimt, steden ontdekt, een fietstocht maakt of een bootje huurt en de onderwaterwereld ontdekt tijdens een avontuurlijke duiksessie? Of ga je toch liever voor een bestemming waar je in de avond de nodige feestjes kunt opzoeken en eindeloos kunt genieten van de lekkerste delicatessen in gezellige restaurantjes en taverna’s? Griekenland is een land met veel gezichten. Er zijn zoveel verschillende eilanden te ontdekken dat er eigenlijk voor ieder wel wat wils te vinden is. Op het ene eiland viert de natuur hoogtij terwijl je op het andere eiland juist terecht kunt voor gezellige winkelstraatjes en dito restaurants. Welk Grieks eiland kies jij voor je volgende vakantiebestemming?

Borrelen tot laat in de avond

Hoewel je op ieder eiland gezellig na kunt tafelen tot in de late uurtjes (Grieken eten zelf pas vanaf een uurtje of negen) zijn er een aantal eilanden speciaal gericht op toeristen die hier van houden. Ben je niet vies van een beetje gezelligheid en een lekkere borrel? Dan ben je op bijvoorbeeld het populaire Kreta aan het juiste adres. Dit bekende eiland is één van de meest toeristische eilanden van Griekenland. Je vindt hier van alles: prachtige uitzichten, mooie bergen, witte stranden maar ook drukke dorpjes en sfeervolle centra van steden zoals Heraklion, Chersonissos en Chania.

Rust op de Cycladen

Toch kun je deze toeristische drukte ook mijden als je dat liever wilt. Zoek bijvoorbeeld je ontspanning op op de Cycladen, een eilandengroep in het noorden van het land. De Cycladen zijn over het algemeen nog vrij onbekend onder de westerse toeristen, op het eiland Santorini na. Santorini wordt namelijk gezien als het mooiste eiland van heel Griekenland, en door sommigen zelfs als het mooiste eiland van heel Europa! Daarom is het altijd druk op dit eiland met een hoogtepunt in het hoogseizoen. In het voor- of najaar kun je hier zeker terecht als je wat meer van rust houdt. De echte rustzoekers zullen een fantastische vakantie hebben op eilanden zoals Syros, Tinos, Paros en Naxos. Deze kleinere eilanden zijn vooral in het naseizoen heerlijk rustig, terwijl je er nog goed kunt genieten van alle prachtige dingen die de eilanden te bieden hebben.

Echt Grieks: eten en drinken

Griekenland is dus zó divers dat er altijd wel wat te doen of te zien is. De Griekse keuken is alleen al de moeite waard om het land te bezoeken. Souflaki, feta, tzatziki, gyros: allemaal écht Griekse gerechten. Probeer ook eens de fried cheese en de gebakken groenterondjes. Deze combineer je natuurlijk met een groot glas Grieks bier, waarvan het als normaal wordt gezien dat je deze deelt met je tafelgenoten. Een ander drankje wat we terug zien in heel Griekenland is koude koffie: espresso freddo of cappuccino freddo. Locals zijn er al ontzettend gek op, nu jij nog!

Liefs,

Liv

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item