In de lente naar de Canarische Eilanden

Lente in Nederland kan twee kanten op gaan: ik ben ontzettend gelukkig wanneer je in de lente lekker zonder jas buiten kunt lopen en wanneer je het eerste ijsje van het jaar kunt eten. Toch komt het vaak genoeg voor dat we de winterjas nog even aan moeten blijven houden en dat we de regenkleding weer uit de kast kunnen halen. Op die momenten verlang ik echt naar een vakantie naar de zon. Ik kies er dan ook met regelmaat voor om in de lente naar een van de Canarische Eilanden te vertrekken. Wist je dat het bijvoorbeeld op Tenerife al 25 graden kan worden in maart of april? Ook met een graad of 20 ben ik erg tevreden: zolang de zon schijnt zul je een lach op mijn gezicht zien! Een vakantiewoning in Spanje is dus meer dan een goed idee om in de lente te verblijven. Ik geef je een paar tips voor drie verschillende eilanden: Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote.

Gran Canaria

Mijn vakantiewoning op Gran Canaria ligt vlakbij het bruisende Playa del Inglès, maar toch net erbuiten zodat ik én van de rust kan genieten én naar een cafeetje kan gaan wanneer ik dat wil. De villa ligt vlakbij de bijzondere duinen van Maspalomas, een fraai natuurverschijnsel waar ik uren kan rondlopen en het idee heb dat ik ergens in de woestijn ben. Het fijne aan mijn luxe vakantiehuis Gran Canaria is dat het naast een mooi zonneterras beschikt over een groot zwembad waar ik de hele dag in kan liggen. Ik ben een echte waterrat dus ligt het liefst de hele dag op een luchtbedje in de zee of in mijn eigen zwembad. Gelukkig is de zee op Gran Canaria ook nooit ver weg. Met mijn favoriete boek en een tas voor lekkernijen zoek ik een fijn plekje op op het strand om daar de hele namiddag te vertoeven. In de avond maak ik een wandeling langs de branding en eindig ik in een lokaal restaurantje voor lekkere tapas of een verse paella. Zo relaxed mag de lente van mij altijd wel zijn!

Tenerife

Op Tenerife zoek ik altijd de rustige plekken op, hoewel er voor de echte feestganger ook genoeg te doen is. Het liefst vertoef ik in een vakantiehuis op Tenerife bij Callao Salvaje of Los Gigantes waar tientallen prachtige villa’s te vinden zijn met mooie zwembaden. In deze plaatsen vind je enkele restaurants en cafés maar moet je niet uitgaan van bruisende horecagelegenheden. Laat dat soms nou net precies zijn wat ik nodig heb om even helemaal te kunnen ontspannen op vakantie! Overdag boek ik een excursie en ga ik mee met een zeilboot om dolfijnen en walvissen te spotten. Binnen korte tijd zijn de eerste walvissen met kleine walvissen al gespot! Wat bijzonder om zo’n groot dier onder je bootje te zien zwemmen. Even later springen er een stuk of vijf dolfijnen uit het water om sierlijk weer in het water terecht te komen. Ik heb mijn fototoestel in de aanslag, maar kan niet stoppen met zelf kijken. Dit speciale moment staat op mijn netvlies gebrand! Bij het strand van Masca spring ik van de boot om even te kunnen zwemmen in het heerlijke frisse water. Het water is zó helder dat ik mijn gelakte teennagels zelfs kan zien! Hoe fijn is het om op dit moment van het jaar op Tenerife te zijn…

Tenerife

Lanzarote

Wanneer ik Gran Canaria en Tenerife een keer oversla is het eiland Lanzarote aan de beurt. Lanzarote is net als de andere twee eilanden een prachtig vulkaaneiland waar ik me helemaal thuis voel. Mijn vakantiehuis op Lanzarote ligt vlakbij het Nationaal Park Timanfaya, een surrealistisch landschap met vulkaangrotten en vuurbergen. Hoewel ik de vulkaan El Teide van Tenerife al een aantal keren heb bekeken blijft dit landschap enorm bijzonder om te zien. Wist je dat je het lavagebied ook per dromedaris kan ontdekken? Over bijzonder gesproken… Ik houd het vrijwel altijd bij een fikse wandeling of een roadtrip per huurauto in de ochtend. In de middag ga ik naar het meest zuidelijke puntje van het eiland waar je de mooiste stranden van Lanzarote vindt. Je kunt met je auto niet helemaal tot ieder strandje komen, maar dat maakt het lopen juist de moeite waard! Voordat je het weet sta je op een verlaten strandje die je helemaal voor jezelf hebt. Zorg ervoor dat je genoeg eten en drinken meeneemt en dat je iets heb om op je hoofd te zetten tegen verkoeling voor de zon. De temperaturen kunnen namelijk nogal oplopen! Zie ik je snel op een van de eilanden?

Liefs Liv

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item