De leukste restaurants op Vlieland

Och, Vlieland. Met je prachtige zandstranden, je verlaten duinen, je sfeervolle verborgen plekjes en je heerlijke restaurants. Reeds jaren geleden is mijn hart gestolen door dit bijzondere stukje Nederland. Vlieland is zonder twijfel een van de mooiste, al dan niet mooiste, eilanden van de Wadden. Hier vind je iets wat je op de andere eilanden en in de rest van Nederland niet vindt: échte rust in een onaangetast gebied waar de natuur compleet de vrije gang kan gaan. Ik ben gek op Vlieland, ik kan er weken verblijven en iedere keer weer versteld staan van de pracht dat het eiland te bieden heeft, ik huur dan ook jaarlijks een vakantiehuis op Vlieland. Ook ben ik er meerdere malen verrast door de fantastische restaurants die er te vinden zijn. Ik zou het meisje van Rentvilla niet zijn als ik je niet mee zou nemen naar een paar van mijn favoriete eetplekjes op Vlieland. Eet smakelijk!

Restaurant Zuiver

Laat je zintuigen verrassen door de chefkok van Restaurant Zuiver. Hier kun je terecht voor overheerlijke vijfgangen diners waarbij iedere gang een absolute verrassing is. De chef kookt het liefste met lokale producten, waardoor je maaltijd een heerlijk Vlielands tintje krijgt. Het spannende aan eten bij Zuiver is dat je letterlijk verrast wordt met een verrassingsmenu! Het is aan te raden om bij je verrassingsmenu een lekker wijnarrangement te boeken: het personeel weet precies welke wijn ze bij welk gerecht moeten schenken. Het restaurant is zowel geschikt voor vleeseters als vegetariërs. Groot compliment voor de altijd enthousiaste medewerkers die er alles aan doen om jouw ervaring bij Zuiver zo optimaal mogelijk te laten zijn.

De Oude Stoep

De Oude Stoep in het centrum van Vlieland is een oergezellig grand café waar gezelligheid voorop staat. Dit merk je al direct wanneer je binnenkomt: het interieur heeft iets weg van een moderne kroeg. De menukaart is ontzettend divers: zo kun je hier terecht voor een lekker kippensoepje of een flinke portie spareribs maar is er ook ruimte voor ribeye, kabeljauwfilet en uitgebreide salades. Het grootste pluspunt aan dit restaurant vind ik het altijd enthousiaste personeel: allemaal hardwerkende jonge mensen die hun benen onder hun lijf vandaan lopen om je goed te bedienen. Petje af! Na het diner kun je nog blijven hangen voor een lekkere borrel of kun je terecht bij een van de andere café´s in de buurt. De ligging van de Oude Stoep is perfect voor iedereen die niet al te ver wilt lopen voor een kwalitatief diner.

Het Posthuys

Restaurant Het Posthuys is een populaire plek voor mensen die een dagje fietsen op het eiland. Dat is niet zo heel gek: het restaurant is gelegen midden in de natuur en daardoor een letterlijke oase van rust! Het Posthuys is gespecialiseerd in heerlijke lunchgerechten en lekkers zoals cranberrytaart van lokale vruchten, stevige broodjes en lekkere hamburgers. Ook kun je hier terecht voor een flinke avondmaaltijd: salades met cranberry, pannenkoeken, verse soepjes en nog veel meer. In de zomer kan het erg druk zijn op het terras waardoor je vaak even moet wachten voordat je een plekje hebt, maar geloof me: het is het wachten meer dan waard. De sfeervolle inrichting, het gastvrije personeel en het kwalitatieve eten is meer dan subliem te noemen.

Het Armhuis

In de zomer kun je op het mooie terras van Restaurant Het Armhuis terecht voor een smaakvol diner. In dit gezellige restaurant heb je de keuze uit een driegangen, een viergangen of een vijfgangen diner. Het menu verschilt per avond, waardoor je iedere keer weer verrast wordt door de kunsten van de chefkok. Ik raad je aan om voor de volle vijfgangen te gaan: aan iedere gang is veel aandacht geschonken met producten van het desbetreffende seizoen. Om de avond compleet te maken kun je kiezen voor een bijpassend wijnarrangementen. Het personeel vertelt met alle liefde over de best passende wijnen bij het diner. De ene keer word je verrast met verse pasta met zeevruchten terwijl je de volgende keer kunt genieten van echte kwalitatieve vissoep.

Strandpaviljoen ‘t Badhuys

Op het Noordzeestrand van WestCord Strandhotel Seeduyn vind je het paviljoen ‘t Badhuys. Hier kun je uren genieten van een prachtig uitzicht, heerlijke gerechten en smaakvolle wijnen en andere drankjes. Het fijne aan deze locatie is dat je na een fikse strandwandeling terecht kunt voor een stevig diner. Een aanrader bij ‘t Badhuys is de verse kreeftensoep waar je smaakpapillen overuren van gaan draaien! Verder kun je hier terecht voor zalm, verse burgers, surf & turf, grillplateau’s en nog veel meer. Proost met je gezelschap op een heerlijke dag op Vlieland en kijk je ogen uit vanaf het terras over het bijzondere strand.

Deel dit item