Luchtige outfit voor tijdens je vakantie

Inmiddels zijn de warme dagen aangebroken in Nederland en dan wil je natuurlijk geen warme kleding aan. Dit is helemaal ter sprake wanneer je lekker op vakantie gaat naar een warm land. Je zult dan ook voornamelijk luchtige outfits dragen en deze kunnen nog wel eens saai of eentonig zijn. Het zijn vaak jurkjes of een rokjes met een topje. Het is dan ook logisch dat je een keer toe bent aan iets anders en wilt uitpakken met een outfit. Dit lijkt misschien moeilijk wanneer je tegelijkertijd een luchtige outfit wilt dragen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ben je benieuwd hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder voor een aantal handige tips voor een leuke en luchtige outfit.

De retro look

Ten eerste is het leuk om eens bij een andere winkel te gaan shoppen dan de standaard grote winkelketens bij jou in de buurt. Je zult dan ook andere kleding tegenkomen en dan kun je eens wat nieuws proberen. Probeer bijvoorbeeld eens een item wat een aantal jaar geleden erg in was. Vaak komen trends namelijk na tientallen jaren weer terug. Denk bijvoorbeeld aan flared broeken, deze waren in de jaren 70 helemaal in, maar zien we tegenwoordig ook weer in de etalages hangen. Gelukkig kun je nu ook gewoon online shoppen en heeft een webshop als TopVintage leuke looks en items die geïnspireerd zijn op trends van vroeger. Hiermee creëer je dus een erg leuke retro look in een nieuw jasje.

Een cocktailjurk

Daarnaast is een jurkje natuurlijk het ideale zomeritem. Dit is lekker luchtig en je hele outfit is af terwijl je maar één item hoeft uit te kiezen. Zoals gezegd wil je ook wel eens uitpakken met je outfit ondanks het warme weer. Dit kan natuurlijk in Nederland zijn wanneer je een speciale gelegenheid hebt of wanneer je op vakantie bent en lekker uiteten gaat. In deze situaties zijn cocktailjurken geweldig, aangezien een cocktailjurk luchtig, zwierig en netjes is. Bovendien zijn er erg veel verschillende cocktailjurken, waardoor er altijd wel een cocktailjurk is die past bij de desbetreffende gelegenheid. Zo kun je kiezen voor een cocktailjurk met bloemetjes in een wat strakker model, een zwierige rode cocktailjurk of een lange cocktailjurk voor dat ultieme zomerse gevoel. Vaak wordt er gedacht dat cocktailjurken alleen voor chique gelegenheden zijn en wellicht een beetje eentonig, maar het tegendeel is waar. Een cocktailjurk kun je eigenlijk bij elke gelegenheid dragen doordat er veel verschillende modellen, kleuren en prints beschikbaar zijn.

Een strakke jurk

Bovendien is een strakke jurk ook erg leuk om te dragen tijdens de warme dagen in Nederland of je vakantie. Vaak denk je bij een strakke jurk dat dit erg warm is en zeker niet luchtig, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Een strakke jurk kan ook luchtig zijn als het maar van het juiste materiaal is gemaakt, zoals katoen of polyester. Strakke jurken zijn er dan ook in veel verschillende soorten en maten, waardoor ook dit model voor elke gelegenheid geschikt kan zijn. Hier ligt het natuurlijk aan je eigen smaak en de gelegenheid voor welke strakke jurk je gaat. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor een strakke jurk te gaan in een bloemenprint, met stipjes of in een effen kleur.

Kortom, ook wanneer je graag een luchtige outfit wilt dragen tijdens de warme zomerdagen kun je gerust voor een jurkje gaan. Wanneer je een keer wat anders wilt proberen, is het leuk om voor de retro look te gaan door middel van een cocktailjurk of een strakke jurk. Hierdoor draag je een oorspronkelijk oude trend maar die tegenwoordig ook weer helemaal hip is.

Deel dit item