Mallorca in het voorjaar

De temperaturen in Nederland lopen op… dat betekent dat de zomer weer voor de deur staat. Voordat we de zomer hier mogen verwelkomen moeten we het nog even doen met een wisselvallige lente. Omdat ik er zo af en toe toch zeker van wil zijn dat ik deze weken door kan brengen in de zon kijk ik vaak naar last minutes. Ik bedoel: hoe lekker zou het zijn om volgende week al te vertrekken naar de zon op bijvoorbeeld Mallorca? Mallorca is een heerlijke bestemming om in het voorjaar naar toe te gaan. Waarom dat zo is? Dat heb ik, natuurlijk, voor je op een rij gezet. Ik neem je mee naar het magische Mallorca.

Genoeg redenen

Het grootste voordeel van een voorjaarsvakantie op Mallorca is dat je optimaal kunt genieten van warme temperaturen zonder dat het té heet wordt. Denk hierbij aan temperaturen tussen de 20 en 25 graden: heerlijke getallen waarbij je al lekker op het strand kunt liggen. Een ander groot voordeel is dat Mallorca in het voorjaar tamelijk rustig is. Het is het grootste eiland van de eilandengroep de Balearen en het kan er in de zomer behoorlijk druk worden! In de zomermaanden wordt het eiland namelijk overspoeld met toeristen van over de hele wereld die willen genieten van een zonnige vakantie op een mooie bestemming. In het voorjaar heb je hier echter niet mee te maken: wanneer je buiten de vakanties gaat is de kans groot dat je weliswaar wat toeristen tegenkomt maar dat dit aantal een stuk lager ligt dan in het hoogseizoen. Win-win-situatie dus!

Luxe villa op Mallorca

Wanneer je in het voorjaar naar Mallorca gaat kun je ook nog genieten van andere voordelen. Zo zijn de accommodaties in het laagseizoen een stuk goedkoper dan in de drukke maanden. De luxe villa die in de zomer wellicht te duur is voor je kan in het voorjaar juist betaalbaar zijn. Voor mij is dat een leuk extraatje naast de ontspannen sfeer en de warme temperaturen want hoe lekker is het om te kunnen genieten. Ik boek dan ook altijd een ruime vakantiewoning met een eigen zwembad. Er is vrijwel niets fijner dan wakker worden en meteen een frisse duik te kunnen nemen onder de Spaanse zon. Een heerlijke verfrissing zo in de vroege ochtend! Kies bijvoorbeeld voor een mooie villa vlakbij het bergdorp Valdemossa om écht te genieten van de rust of ga juist voor een vakantiewoning op Mallorca vlakbij de kust. Mallorca heeft zoveel gezichten wat betreft natuur dat je altijd versteld zult staan, waar je ook bent.

Roadtrippen op Mallorca

Boek bij je luxe vakantiewoning Spanje een huurauto om daarmee Mallorca te kunnen ontdekken. Het eiland heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Wat dacht je van het indrukwekkende Cap Formentor? Formentor is een klein schiereiland met heftige rotsen en bizar mooie kliffen. Je hebt vrijwel overal een goed uitzicht over het ruige gebied en de kustlijn. Het plaatsje Sóller is tevens de moeite waard: Sóller is een dorp met historische gebouwen en huizen uit de 16e en de 18e eeuw. Verder vind je er veel natuur, groene heuvels, mooie olijfbomen en vooral veel rust. In het voorjaar kan het er enorm rustig zijn en zelfs in het hoogseizoen wordt het er niet ontzettend druk. Het is een van mijn favoriete plekjes van het eiland, samen met het magische Valdemossa.

Lekker eten op Mallorca

Last but not least: lekker eten op Mallorca. Een goede vakantie is geen goede vakantie zonder een paar fijne adresjes voor lekker eten en drinken. Porto Cristo is een van mijn favoriete plekken van het eiland om een avondje door te brengen. Denk je maar even in: een kleurrijke zonsondergang, echt Spaans eten, lekkere wijntjes en een fijn gezelschap. Daar wil je toch meteen voor tekenen? Ik raad het nog meer aan om daar een bootje te huren en tijdens zonsondergang langs de kustlijn te varen en te genieten van het ruige uitzicht, de mooie kleuren om je heen en een adembenemend avontuur. Ook Palma Nova is de ideale plek voor een goed diner: het is een knusse badplaats met tientallen barretjes en restaurants. Het grote voordeel van Palma Nova is dat het dichtbij het drukke Magaluf ligt maar dat je daar niet veel van merkt. Ideaal dus wanneer je ergens rustig wilt dineren!

Zie jij het ook zitten om in het voorjaar naar Mallorca te gaan? Bekijk dan hier ons aanbod vakantiewoningen voor dit heerlijke eiland.

Tot snel op Mallorca!

Liefs Liv

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item