Meivakantie op de Sporaden

[rcblock id=”18429″]

Een groot voordeel aan de winter in Nederland is dat de lente het volgende seizoen is waar we van kunnen genieten. Lente in eigen land is lekker, maar om zeker te zijn van een portie zonuren zijn de Griekse eilanden in dat seizoen natuurlijk nog beter! Wat dacht je van een heerlijke meivakantie op de Sporaden? Deze eilandengroep ligt in het noordwesten van de Egeïsche zee vlakbij het vasteland van Griekenland. De archipel bevat een aantal prachtige eilanden: onder andere Skopelos, Alonissos en Skiathos. Veel vakantiegangers kiezen er voor om enkele eilanden van de Sporaden in één vakantie te doen door middel van een eilandhopvakantie. Eilandhoppen in de Sporaden in de meivakantie klinkt toch als een enorm goed idee? Ik laat je vast een aantal hoogtepunten van de diverse eilanden zien, zodat je weet wat je kunt verwachten van dit stukje bijzonder Griekenland.

Skiathos

Het eiland Skiathos ligt helemaal in het westen van de Egeïsche zee, vlak tegenover het eiland Pilion. Het is het meest toeristische eiland van de Sporaden. Daarom vind je hier voornamelijk bruisende stadjes, mooie stranden en heerlijke taverna’s en cafés om een hapje te eten. Het binnenland van Skiathos is perfect voor een roadtrip: de groene natuur met talloze dennenbomen doen je zonder twijfel versteld staan. Sommige natuurgebieden komen zelfs tot aan de witte stranden, hoe bijzonder is dat? In het noorden vind je enkele rustige stranden waar je er vooral in het voorjaar zeker van kan zijn dat er weinig andere mensen te vinden zijn.

Skiathos

Alonissos

Heb je meer zin in een minder toeristisch eiland? Dan is Alonissos de ideale vakantiebestemming. Dit eilandje ten oosten van Skiathos en Skopelos is nog onontdekt door het massatoerisme. Zelfs in het hoogseizoen kun je hier optimaal genieten van een ontspannen vakantie. Moet je voorstellen hoe dat dan in de meivakantie zal zijn! In mei kan het er al tot 25 graden worden. Natuurliefhebbers zullen hier absoluut op hun plek zijn: Alonissos heeft een erg mooie natuur waar je uren kunt wandelen en fietsen. Tevens vind je er een aantal schilderachtige baaien waarin het turquoise water nog kleurrijker is dan op andere plekken in Griekenland. Alonissos-stad, een bruisend bergdorp, is een van de gezelligste plekken van het eiland waar je kunt proeven van de lokale keuken.

[rcblock id=”18124″]

Alonissos

Skopelos

Het meest groene eiland van de Sporaden is Skopelos. Dit eiland wordt ook wel het eiland van de dennenbomen genoemd. Overal waar je kijkt zie je ze in verschillende vormen, kleuren en maten. Het is erg bijzonder om te zien hoe de groene bomen afsteken tegen de witte stranden en de blauwe zee! Skopelos is qua toerisme net een stukje minder drukbezocht dan het naast gelegen Skiathos waardoor het aantrekkelijk is voor mensen die een rustige meivakantie willen beleven, maar wel het een en ander te zien en te doen willen hebben. Probeer tijdens je verblijf vooral eens de lokale wijn, Skopelos staat namelijk van vroeger uit al bekend om de overheerlijke wijnen die ze er produceren.

Deel dit item