Met deze tips voelen jouw gasten zich thuis in jouw vakantiehuis

Wanneer je een vakantieadres verhuurt, is het natuurlijk belangrijk dat gasten zich thuis voelen. Dit zorgt voor zowel een fijne klantervaring als goede recensies. Dat laatste zorgt weer voor meer klanten en zo kan de cirkel blijven rondgaan. Hieronder leggen we je uit hoe jij je gasten het best kunt ontvangen.

Persoonlijk verwelkomen
Het is één van de makkelijkste manieren om ervoor te zorgen dat jouw klanten extra aandacht krijgen. Zorg er simpelweg gewoon voor dat je er bent wanneer ze arriveren. Dit kun je doen door ze op te wachten bij de deur, maar je kunt klanten na aankomst ook eerst hun koffers laten uitpakken. Heb je een belangrijk afspraak en kun je ook na het uitpakken niet langskomen: dan is het altijd leuk om een bos bloemen of leuk kaartje op tafel te zetten. Kleine moeite, maar een eerste indruk bepaalt erg veel.

Deel je kennis
Klanten vinden het fijn als ze worden verwelkomd in een mooi, intact huis. Toch komen ze niet alleen voor de woning die ze huren. Het is vaak namelijk net zo belangrijk om cultuur te snuiven en de omgeving te verkennen. Deel dus vooral jouw ervaringen en kennis. Geef tips over goede restaurants in de buurt en leg uit waar je mooie boswandelingen kunt maken. Het uitwisselen van kennis zorgt namelijk voor een vertrouwde band.

Behoud contact
Naast het delen van tips, is het handig om af en toe even te checken. Is alles nog naar wens? Zijn er misschien mankementen aan de woning? Voor goede recensies is het cruciaal om te weten waar jouw klanten mee dealen. Door af en toe langs te komen, wordt duidelijk hoe de klant zich voelt.

Comfort
Of je nu een extraverte verhuurder bent of liever op de achtergrond treedt: het blijft belangrijk dat gasten zich welkom voelen in de verhuurwoning. Een kapotte ledlamp of manke stoelpoot is echt geen drama, maar algemene comfort is erg belangrijk. Kies daarom bijvoorbeeld voor zachte banken en PVC-vloeren. Ook gezelligheid is een aandachtpunt. Zo straalt hout een warm en fijn gevoel uit. Je kan er dus voor kiezen om een houten vloer te kopen. Toch staan houten vloeren niet bij elke woning. Kijk daarom eens goed naar het type woning dat je verhuurt en bepaal op basis daarvan welke meubels nodig zijn.

Deel dit item