Mijn favoriete Griekse eilanden

Het is ontzettend moeilijk om een aantal favoriete Griekse eilanden te kiezen. Het land is zó bijzonder en divers dat ik verliefd ben geworden op meerdere eilanden! Ik kan je dan ook alleen maar aanraden om zoveel mogelijk van Griekenland te ontdekken, zodat je zelf kunt beslissen welk eiland je het fijnst vindt. Bekijk bijvoorbeeld de toeristische trekpleisters op Kreta maar bezoek ook zeker één van de onbekendere eilanden zoals de eilanden in de Cycladengroep. Syros, Mykonos, Paros, noem maar op. Om je toch een beetje op de juiste weg te brengen zal ik je meenemen naar mijn favoriete Griekse eilanden waar ik bijna iedere nacht over droom. Ga je even met me mee op reis?

Schitterend Syros

Het minder bekende Griekse eiland Syros in de Cycladen heeft het afgelopen jaar mijn hart gestolen. Hoewel ik me op elk eiland goed kan vermaken, heeft Syros iets speciaals. Waren het de aardige locals? Was het de mooie gesloten baai met die prachtige zonsondergang? Of was het het lekkere eten? Ik kan niet één aspect aanwijzen waarom ik het eiland zo bijzonder vind, alle aspecten samen maken het tot een echte must go. Bekijk of je een hotel of een appartement kunt horen in één van de kustplaatsjes van het eiland, zoals Galissas. Hier vind je namelijk de mooiste plekken. Vooral in het voor- en naseizoen heb je sommige strandjes zelfs voor jezelf! Overdag kun je een dagtripje maken naar het bruisende centrum van Syros: Hermoupolis. Geniet hier van een heerlijke koffie freddo en een broodje heerlijke souflaki terwijl je uit kijkt over een lange pier en de kleine haven. Zorg er voor dat je ‘s avonds weer terug bent bij de kust zodat je met een lekkere cocktail en een paar Griekse mezedes kunt genieten van een hele mooie zonsondergang. Wie wil dit niet ervaren?! Bekijk eens de vakantie villa’s van Griekenland, wie weet zit jouw plekje er wel tussen.

Zalig Santorini

Een ander hartverwarmend eiland in de Cycladen is zonder twijfel het mooie Santorini. Stel je eens voor: vanaf het balkon van je vakantiehuis Santorini kijk je uit over de zee waar net de zon onder is gegaan. De rode gloed van de zonsondergang weerkaatst tegen de witte huisjes met hun blauwe kapellen. Je drinkt nog een slok van je frisse witte wijn en dan is het ineens echt donker. De talloze lichtjes van de huisjes schitteren over de berg terwijl een warme avondbries door je haren gaat. Dat is toch hoe vakantie hoort te zijn? Santorini is niet alleen speciaal, maar ook ontzettend romantisch. Met de vele onbekende strandjes en sfeervolle taverna’s is het de ideale locatie om er even tussen uit te gaan met de liefde van je leven, met goede vrienden of met familie.

Groen Corfu

Voor het echte tropische gevoel reis ik graag af naar Corfu, een eiland ten westen van het vasteland van Griekenland. Het fijne aan Corfu vind ik dat je er ook in het voorjaar en najaar grote kans hebt op veel zonuren. Dit komt door de gunstige ligging van het eiland. Het mooiste aspect aan Corfu vind ik de groene natuur. Wáár je ook maar komt op het eiland, je kunt overal op en top genieten van een uitgebreide flora en fauna. Het noorden kenmerkt zich door een aantal prachtige ruige rotsen terwijl er in het zuiden en het binnenland juist veel groene gaarden en dichtbegroeide bossen te vinden zijn. Ik kan er úren wandelen zonder dat ik me verveel. Wist je dat er van het noorden naar het zuiden een wandelpad is van meer dan 200 kilometer? Hoe bijzonder is dat? Corfu is de ideale bestemming voor mensen die van een beetje drukte houden, maar zich ook zo nu en dan graag willen terug trekken in een adembenemende natuur.

Caribisch Zakynthos

Ik ben dol op schilderachtige stranden. Laat Griekenland nou het land bij uitstek zijn voor dit soort idyllische plekken. Ik heb denk ik nog nergens anders in Europa zulke prachtige stranden gezien. Op Zakynthos vind je een aantal van deze Caribische plekken. En dat terwijl het gewoon in Europa is! Het beroemdste strand van Zakynthos is natuurlijk Novagio, het witte strand waar een schipswrak te vinden is. Hoewel deze plek vandaag de dag aardig toeristisch is mag het écht niet ontbreken wanneer je Zakynthos bezoekt. De krijtwitte rotsen, het azuurblauwe water, de prachtige zandstranden… Ik droom alweer weg als ik er aan denk. Het eiland heeft nog een aantal andere bijzondere stranden. Het strand Xigkia en Kalamaki zijn ook zeker favorieten van mij. Heerlijk wanneer je compleet tot rust kunt komen in een magisch mooi gebied. Af en toe een frisse duik in het heldere water en je kunt er weer helemaal tegenaan.

Ontspannend Evia

Er zijn zoveel onontdekte plekken waar nog geen drommen Europese toeristen komen. Evia is er daar zeker één van. Veel mensen denken dat Evia bij het vasteland van Griekenland hoort. Hoewel het zeker verbonden is met het vasteland door middel van een brug is het toch echt een eiland. Ik vind Evia zo bijzonder omdat het eiland een paar hele special thermische bronnen kent. Het is niet voor niets zo dat je hier heerlijk tot rust kunt komen in een paar thermen en spa’s. Zelfs hotels zijn op enkele bronnen gebouwd, zodat je ook tijdens je overnachting kunt genieten van deze natuurlijke bronnen met helende werking. Daarnaast ben ik gek op de schilderachtige vissersdorpjes die Evia kent. Neem bijvoorbeeld het fantastische Rovies, een bruisend dorpje waar je op en top kunt genieten van de echte lokale Griekse keuken. Proef de verse vis die dezelfde dag nog gevangen is en geniet van de lekkere lokale wijnen. Blijf vooral even hangen in de avond, want de zonsondergang… die is op deze plek het mooist van het hele eiland.

Eigenlijk is deze lijst met bijzondere Griekse eilanden nog lang niet klaar. Misschien dat er wel nooit een écht eind aan zal komen. Ieder Grieks eiland heeft namelijk iets bijzonders van zichzelf. Daarom is het ook aan te raden om zoveel mogelijk verschillende eilanden te ontdekken zodat je van iedere mooie plek een beetje kunt proeven!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item