Mijn luxe strandvakantie op Rhodos

Wanneer je graag je vakantie wilt doorbrengen op een Grieks eiland, dan kun je op Rhodos prima terecht. Dit eiland heeft namelijk alles in zich om je te voorzien van een comfortabele en ontspannen vakantie. Het maakt niet uit of je van pittoreske dorpjes houdt, of dat je de voorkeur geeft aan een sportieve of culturele vakantie. Op Rhodos zal zich geen moment voordoen dat je je zult vervelen. Het is daarom zeker de moeite waard om je vakantie op dit eiland door te brengen en een vakantiehuis op Rhodos te boeken. Het eiland is gelegen in de Egeïsche Zee en maakt onderdeel uit van de eilanden van de Dodekanesos.

Het klimaat op Rhodos

Rhodos wordt gekenmerkt door een mediterraan klimaat. Dat betekent dat er sprake is van warme zomers en zachte winters. Het perfecte seizoen om Rhodes te bezoeken is van mei tot en met oktober. Wanneer je een strandliefhebber bent, dan kunt je van half juni tot begin oktober prima terecht op de stranden van Rhodos.

De stranden van Rhodos

In Rhodos zijn verschillende soorten stranden te vinden. Ze kunnen worden opgedeeld in zand,- kiezen,- en rotsstranden.
Een van de mooiste stranden op Rhodos is Tsampika Beach. Het is gelegen bij het dorpje Archangelos en is de perfecte plek om met watersport bezig te zijn. Hou je er wel rekening mee dat het een van de drukste stranden is op Rhodos. Een ander mooi strand is Prasonissi Beach. Het is een rustig zandstrand en erg geliefd onder surfers. Het ligt in het zuidoosten van het eiland. Ixia en Ialysos Beach behoren tot de bekendste stranden van Rhodos. Ze liggen even buiten Rhodos-stad en er zijn talloze winkeltjes en restaurants te vinden langs deze stranden.

Tsampika Beach, Rhodos

Lekker eten op Rhodos

De Griekse keuken is al meer dan 25 eeuwen oud. De diversiteit en veelzijdigheid van de Griekse gerechten kun je volop terug vinden op het eiland Rhodos. Naast traditionele gerechten zoals Moussaka, Giros en Souvlaki, moet je zeker ook eens de zoete nagerechten proberen. Griekse yoghurt met honing is bijvoorbeeld erg lekker.
Natuurlijk hoort bij een vakantie op Rhodos ook lekker eten. Je kunt terecht bij diverse restaurants op het eiland. Vanaf het middaguur tot ‘s avonds laat zijn de meeste restaurants op Rhodos geopend, zeker in het centrum van Rhodos-Stad. Restaurants waar je heerlijk kunt eten in Rhodos-Stad zijn bijvoorbeeld Romeo en Kostas.

Boek een villa op Rhodos

Kortom, laat je verrassen door de veelzijdigheid van dit Griekse eiland en boek een onvergetelijke vakantie naar Rhodos. Reserveer een mooie vakantiewoning en geniet met partner, gezin of vrienden van een zonnige en culturele vakantie in Griekenland.

 

Deel dit item