Mijn top 5 bezienswaardigheden van Zakynthos

[rcblock id=”18429″]
Laten we beginnen met vast te stellen dat één vakantie op Zakynthos echt niet voldoende is om alles wat Zakynthos te bieden heeft te kunnen zien. Lees hier mijn vakantie bezienswaardigheden over het Griekse eiland Zakynthos. Mocht je nog nooit op Zakynthos geweest zijn laat je dan verleiden tot het zien van de mooiste plekjes van het eiland.

 

Een paar hoogtepunten van Zakynthos zijn:

1. De baai van Laganas

Hier leven de Caretta schildpadden. Je kunt een speciale tocht maken waarbij veel over deze prachtige dieren verteld wordt en waarbij je ze ook zult kunnen zien in hun eigen leefwereld, in zee.

2. Het scheepswrak

Begin jaren tachtig van de vorige eeuw is een schip vast gelopen voor Zakynthos. Men heeft het gewoon laten liggen en nu is het een enorme attractie geworden. Je kunt er op twee manieren naar toe. Met een boot. Feit is dat je, ondanks de mooie boottocht, wel wat teleurgesteld kunt zijn, omdat het een oude roestige boot blijkt te zijn. Of via de bergweg. Van boven zie je het wrak in de blauwe zee liggen, wat prachtige beelden kan opleveren. Er zijn mensen die voor beide tochten kiezen.

[rcblock id=”18124″]

3. De Blauwe Grotten

Met een bootje kom je bij de grotten en zul je verbaasd zijn over het feit dat hier alles blauw kleurt. Met name voor kinderen is dat een heel speciaal spektakel. Wanneer ze namelijk in het water springen worden ze smurfen. Door de speciale lichteffecten die de natuur hier tovert, word je blauw wanneer je in het water bent en weer gewoon als je er weer uit komt.

4. Tsivili Beach

Zoals gezegd heeft Zakynthos heel wat prachtige stranden aan te bieden. Een nog niet genoemd strand is Tsivili beach. Voor jong en oud geschikt. Heerlijk genieten van zon, zee en strand. Maar er zijn ook strandbars, tavernes en terrassen te vinden.

5. Zakynthos-stad

Zakynthos-stad biedt naast het shoppen en zo, ook oude kerken en monumenten, mooie oude straten en gezellige pleinen. Als je toch steden gaat bezoeken,  bezoek dan ook Giri. Dit dorp ligt op het hoogste punt van Zakynthos en biedt een werkelijk spectaculaire blik over de Ionische zee.

Genoeg redenen om een vakantiehuis te huren op Zakynthos komende vakantie.

Liefs, Liv

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item