Mooie vakantiewoning in Zeeland

Wie in eigen land op vakantie wil aan de kust, denkt al snel aan de bekende badplaatsen zoals Zandvoort, Bloemendaal of Noordwijk. Op een warme zomerse dag staan automobilisten richting deze badplaatsen al vroeg in de file. Maar wat dacht je van een vakantiehuis in de provincie Zeeland? Veel vakantiehuizen liggen dicht bij zee. Dit maakt het heerlijk om in de ochtend een strandwandeling te maken of de dag te gebruiken voor een sportieve wateractiviteit. Steeds meer toeristen weten de provincie Zeeland te vinden en te waarderen. Een goede reden om eens na te denken over een vakantiehuis verhuren in Zeeland.

Toeristen in Zeeland

De provincie Zeeland heeft als ambitie om meer mensen te trekken en dit lukt de laatste jaren al aardig. Niet alleen Nederlanders weten de provincie te vinden, maar wat dacht je van de Duitse toeristen, die ieder jaar met het lange Paasweekend in groten getale Zeeland bezoeken. Naast de vakantieparken en campings, biedt de relatief dun bevolkte provincie genoeg ruimte. Daarnaast is een deel van de toeristen vaak ook op zoek naar een woning tussen de lokale bevolking en juist niet op een vakantiepark. Dit alles maakt het interessant om te kiezen voor het verhuren van een vakantiewoning in Zeeland. Jaarlijks trekken er duizenden toeristen naar de stranden van Vlissingen, Domburg, Zoutelande en Westkapelle. Deze badplaatsen zouden een goede plek kunnen zijn om een vakantiewoning aan te bieden.

Activiteiten in Zeeland

Op de verschillende eilanden in Zeeland is genoeg te doen voor de toeristen. Naast een bezoek aan het strand of een sportief avontuur op zee, kun je je ook verdiepen in de andere kant van Zeeland. Namelijk, de keerzijde van het vele water in de provincie. Een leerzaam bezoek aan Neeltje Jans om de Deltawerken te bewonderen en alles te leren over de watersnoodramp van 1953 mag bijvoorbeeld niet ontbreken. Toeristen die liever de drukte opzoeken, kunnen een bezoek brengen aan de steden Middelburg of Vlissingen. Ook op culinair gebied valt er genoeg te beleven in de provincie. Een echte Zeeuwse bolus bij de koffie of een heerlijke boterbabbelaar mag je echt niet overslaan. Voor de echte visliefhebber is Zeeland een paradijs. Naast de klassieke kibbeling en haring kun je bijvoorbeeld ook een oestertour doen. Er is voor ieder wat wils in de provincie. Daarmee is het de moeite waard om een vakantiehuis verhuren in Zeeland in het achterhoofd te houden.

Deel dit item