Mooie wandelroutes op Kreta

Kreta heeft over het algemeen een imago van nachtenlang doorhalen, feest vieren en drinken tot je er bij neervalt. Laat die gedachte even langs je heen gaan: Kreta is namelijk een ontzettend mooi eiland waar je ook zeker wat te zoeken hebt wanneer je niet op zoek bent naar een feestvakantie. De natuur is er ontzettend prachtig: je kunt er uren wandelen, fietsen, rondlopen, ontdekken, rondrijden en nog veel meer, zonder dat je ook maar iets merkt van de feestjes in Chersonissos of Heraklion. Vind je het nou wel leuk om een vakantie vol met mooie natuur én leuke feestjes te hebben? Ook dan is Kreta het perfecte eiland om naar toe te gaan. We hebben een paar wandelroutes voor je op een rij gezet die je niet mag missen wanneer je op het eiland vertoeft.

Kies je eigen vakantie naar Kreta >

Vai naar Palekastro

Een van de mooiere wandelroutes op Kreta is die van Vai naar Palekastro. Neem vanuit Palekastro een taxi naar het palmenstrand van Vai. Vanaf daar is het gemakkelijk: ga op zoek naar de kustweg en volg deze terug naar Palekastro. Onderweg kom je langs de mooiste baaien, de meest adembenemende stranden, verlaten weggetjes en een bijzonder stuk natuur. Zorg dat je een paar momenten stopt om optimaal te kunnen genieten van al het moois om je heen. Op sommige punten lijkt het net nep; zo mooi is het er! Zolang je de kust blijft volgen kan het haast niet mis gaan. Vergeet vooral je fotocamera niet, een paar fotostops op deze route is namelijk verplicht.

Mirtos – Metaxahori

De wat meer geoefende wandelaar zal zich goed kunnen vermaken op de route van Mirtos naar Metaxahori. Onderweg kom je langs indrukwekkende kliffen, mooie rotsen en prachtige natuurverschijnselen. Zorg er voor dat je een stop maakt bij de Sarakinakloof waar je absoluut even naar beneden moet wandelen om te genieten van alles wat de natuur daar te bieden heeft. Wanneer deze kloof vol staat met water is het verstandig om op de asfaltweg om te lopen. Vanaf daar heb je alsnog een bijzonder uitzicht op dit indrukwekkende natuurverschijnsel. Zorg er voor dat je goede wandelschoenen aan hebt, de heuvels en bergen worden groter en steiler naarmate je Metaxahori bereikt. Deze route is aan te raden voor een ieder die gek is op wandelen en die tevens reeds wat ervaring heeft met hellingen beklimmen.

West-Kreta

West-Kreta heeft een prachtig gebied voor iedereen die van wandelen houdt maar die niet per se grote bergen hoeft te bewandelen. Hier vind je hele mooie groene gebieden die vooral in het voorjaar ontzettend kleurrijk zijn. Denk aan velden vol met gekleurde bloemen, groene uitzichten en een heerlijk zonnetje op jullie gezicht. Het groene schiereiland Gramvousa aan deze kant van Kreta is ook zeker het bezoeken waard. Kijk je ogen uit aan de kust met de witte stranden, de azuurblauwe zee en geniet vooral van de oorverdovende stilte die je hier ervaart. West-Kreta is een plek dat je niet mag overslaan wanneer je op het eiland vertoeft.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item