De mooiste plekjes van Sicilië

[rcblock id=”18423″]
Wegdromen op het grootste eiland in de Middellandse Zee met een goed glas Italiaanse wijn bij zonsondergang? Dat is één van mijn meest favoriete dingen aan Sicilië. Dit bijzondere eiland heeft een aantal jaren geleden mijn hart gestolen. Het overheerlijke eten, de vriendelijke mensen, de rust en vooral de prachtige omgeving maakt Sicilië een authentieke plek. Ik neem je even mee naar mijn favoriete plekjes van dit eiland.

 

Onvergetelijke plekken

Het liefst zit ik in het zuidoosten van Sicilië. Hier vind je namelijk nog allemaal onbekende plekjes en kleine stranden, waar het niet druk is en je optimaal kunt genieten van de rust en de omgeving. Rondom Noto boek ik vaak een vakantiehuis op Sicilië, omdat ik dan dichtbij mijn geliefde Marina di Noto ben, een prachtig zandstrand met een helderblauwe zee. Het enige wat je hier nodig hebt is een strandstoel, een goed boek, een lekker wijntje en een mooie zonsondergang. Wat een rust en wat een fraaie natuur!

Het eiland rond

Om optimaal van het hele eiland te kunnen genieten, is een (huur)auto ideaal. Zo kun je vanaf je vakantievilla naar de mooiste plekken op het eiland rijden. Één van de meest bijzondere natuurwonderen waar ik ooit ben geweest is de Etna, de vulkaan aan de oostkant van Sicilië. Het is vandaag de dag nog steeds de meest actieve vulkaan van Europa, maar je kunt het op een veilige manier bezoeken en bekijken. Neem vooral je fotocamera mee want de uitzichten zijn waanzinnig! Vanuit Catania kun je met een bus 1800 meter omhoog waar je verder gaat met een kabelbaan tot maar liefst meer dan 2500 meter! Het meest spannende is de gidstocht die je op de top kunt boeken.

Taormina, een sprookje!

Kun je niet genoeg krijgen van deze vulkaan? Boek dan een villa in één van de plaatsen rondom de Etna. Taormina is dan een hele goede keuze. Deze bijzondere plek ligt op de berg de Monte Tauro, waar je over de Etna en over de azuurblauwe zee uit kunt kijken. Het centrum van Taormina is ook ontzettend sfeervol: kleine romantische straatjes, lieflijke boetiekjes en heerlijke restaurants. Je kunt er heerlijk eten. Sicilianen werken zoveel mogelijk met verse producten, zodat jouw pasta, pizza of andere delicatesse de beste smaak krijgt. Probeer vooral de pasta con le sarda, een overheerlijk plaatselijk gerecht met pasta en sardientjes.

Gezellige drukte

Een vakantiewoning vlak buiten een dorp en dichtbij het strand is de ideale manier om vakantie te vieren en om tot rust te komen. Toch vind ik het heel fijn om af en toe wat drukte op te zoeken. Daarvoor is Giardini Naxos de ideale plek. Dit sfeervolle dorp ademt het Siciliaanse leven: overal vind je gezellige plekken waar je goed kunt eten en drinken. Daarnaast staat de plaats bekend om zijn vele watersportfaciliteiten: een zeilboot huren is de ideale manier om bezig te zijn èn ultiem te genieten van een zonnige vakantie.

Zie ik je snel op Sicilië?

Ciao! Liefs Liv
Het meisje van Rentvilla

Deel dit item