Mooiste plekken op Evia

Het eiland Evia is voor velen een ware verrassing. Wanneer je het eiland op de kaart opzoekt lijkt het in eerste instantie alsof Evia bij het vasteland van Griekenland hoort. Niets is minder waar: het eiland is wel verbonden met het vasteland door middel van een grote brug. Toch gaan veel toeristen uit het buitenland vaak richting de andere eilanden, puur omdat ze Evia niet zien als een eiland of er gewoonweg niet aan denken dat zoiets prachtigs ook zo dichtbij het vasteland van Griekenland kan liggen. Wij zijn inmiddels verliefd geworden op dit rustige stuk Griekenland en kunnen niet wachten om je mee te nemen naar onze favoriete plekken.

Bruisend Kymi

Kymi is een van de meest bezochte plaatsen van het hele eiland. Locals, maar ook westerse vakantiegangers én Griekse vakantiegangers gaan al jaren graag naar Kymi door de vele warmwaterbronnen waar je optimaal tot rust kunt komen. Ook kent Kymi een prachtig strand, een aantal schilderachtige straten met statige huizen en appartementen en gezellige restaurantjes waar je heerlijk kunt eten en bij kunt kletsen met vrienden en/of familie.

Kymi

Genieten in Adipsou

Op Evia bevindt zich het grootste kuuroord van heel Griekenland! Hoe bijzonder is dat? In Adipsou kun je uren borrelen en bruisen in de warmwaterbronnen van het kuuroord. Het zwavelhoudende water is volgens velen geneeskrachtig en juist daarom zo in trek bij mensen. Veel hotels in de stad zijn recht op de bronnen gebouwd zodat de hotels gebruik kunnen maken van dit natuurlijke wonder. Veel toeristen komen naar Adipsou om eens goed te ontspannen.

Zonsondergang in Rovies

Rovies is een minder bekend maar ontzettend gezellig bergdorp waar je versteld kunt staan van de kleurrijke zonsondergang in de zee. Schuif hier aan bij een van de traditionele taverna’s en geniet met een Grieks wijntje en een heerlijk diner uit de Griekse keuken van een uitzicht dat je van je leven niet meer vergeet! Wij kunnen niet kiezen of we hier het liefste komen voor de zonsondergang of het typische Griekse eten dus daarom combineren we het maar!

Historie in Eretria

Op 22 kilometer ten zuidoosten van Chalkida, de hoofdstad van Evia, ligt Eretria: een grote archeologische opgraving plek. Kijk hier je ogen uit bij overblijfselen van diverse baden, een groot oud theater, diverse mozaïeken en het gymnasium. Tip: trek goede schoenen aan en neem je fototoestel mee zodat je hier lekker lang kunt rond lopen en een aantal prachtige kiekjes kunt maken.

Schitterend Steni

Steni is een bijzonder stadje vol natuur dat gebouwd is in het midden van een groen ravijn. Dit ravijn vind je midden op Evia. In het ravijn stroomt lekker fris water uit de bronnen in de bergen, waardoor er veel Grieken en vakantiegangers in de zomer vertoeven voor een beetje verkoeling. Het uitzicht vanaf Steni is daarnaast ook nog eens de moeite waard: het is de beginplek van wandelaars die de berg de Dirfis willen beklimmen. Moet je eens voorstellen waar je dus op uit kijkt vanuit het ravijn!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item