De mooiste stranden van Sardinië

[rcblock id=”18423″]
Ik weet niet hoe snel ik mijn slippers uit moet schoppen wanneer ik een van de mooiste stranden van het Italiaanse eiland Sardinië bereik. Wat heel veel mensen niet weten is dat dit bijzondere eiland een aantal ontzettend exotische plekjes en baaien kent. Ik vind het zelf misschien wel hét eiland van de Middellandse Zee met de mooiste onontdekte stranden met een Caribische vibe. Het doet me hier en daar zelfs een beetje denken aan de tropische stranden van de Malediven, hoewel vrienden me vaak niet geloven wanneer ik dat vertel. Mijn enige (en juiste) antwoord is dan: “Misschien moet je het zelf eens met eigen ogen komen bekijken. Ik weet zeker dat je net zo betoverd raakt door de witte stranden en het helderblauwe water als ik. Je komt als een ander mens thuis!”

 

Verschillende stranden en baaien

Het duurde even voordat ik de mooiste plekjes van het eiland had gevonden. Niet omdat Sardinië maar weinig mooie plekken kent, maar omdat het eiland maar liefst 1800 kilometer kust heeft! Je kunt je voorstellen dat het dan even duurt voordat je een paar favoriete stranden en baaien hebt. Het ene strand is druk maar prachtig terwijl de andere baai een stuk minder bekend is maar kiezelsteentjes heeft in plaats van wit zandstrand. Toch heeft iedere plek zijn eigen charme. Ik neem je mee naar mijn favoriete stranden van Sardinië, zodat je zelf niet alle 1800 kilometers hoeft af te zoeken naar de mooiste stranden. Handig toch?

Spiaggia La Pelosa

In het noord-westen van het eiland vind je Spiaggia La Pelosa, vlakbij de plaats Stintino. Spiaggia La Pelosa is zonder twijfel mijn meest favoriete strand van het hele eiland. De reden is overduidelijk: ik heb nergens anders in Europa zulke witte stranden gezien en zulke heldere wateren. Ik ben meerdere keren naar Griekenland, Spanje en Italië geweest maar nergens had ik zo erg het idee dat ik me buiten Europa bevond op een of ander onbewoond eiland. Het uitzicht is er tevens prachtig: je kijkt uit op kleine eilandjes, een ruïne en af en toe op boten die voorbij varen. Wanneer ik op Sardinië verblijf zorg ik er altijd voor dat mijn vakantiehuis Italië in de buurt van Spiaggia La Pelosa is en wanneer je het eens bezocht hebt snap je precies waarom.

Scoglio di Peppino

Waar ik ook absoluut geen genoeg van krijg is de bijzondere omgeving van Scoglio di Peppino. Dit strand ligt aan de compleet andere kant van het eiland, helemaal in het zuiden vlakbij hoofdstad Cagliari. Dat is precies wat het voor veel vakantiegangers zo’n goede locatie maakt: wanneer je een vakantiewoning Italië in de buurt van Cagliari hebt ben je binnen no time op het hagelwitte strand van Scoglio di Peppino. Ook hier is het water helderblauw, niet zó blauw als bij Spiaggia La Pelosa maar alsnog ontzettend magisch. Je kunt er uren dobberen op een opblaasbed terwijl je uitkijkt over een prachtige rustige zee. Op dit strand kan het echter wel wat druk zijn, gezien de locatie, maar over het algemeen heb ik daar zelf nooit last van gehad. En daarbij: dergelijke stranden als deze en Spiaggia La Pelosa laten je de drukte echt vergeten. Het is bijna te mooi om waar te zijn!

Cala Li Cossi: Costa Paradiso

Totaal iets anders maar zonder twijfel net zo adembenemend is Cala Li Cossi aan de Costa Paradiso. De naam zegt het al: het is er een waar paradijs. Cala Li Cossi is een beschutte en voor veel mensen een onontdekte baai waar de kleur groen de hoofdrol speelt. Het water is er niet azuurblauw, maar heeft meer een turquoise tint met een neiging naar groen. De vele bomen en struiken maken het groene geheel nog mooier en geven je het gevoel alsof je op een totaal andere plek bent dan de rest van de stranden van het eiland. Cala Li Cossi is mooi beschut en is daarom perfect voor een rustig dagje strand. Vooral in het voorseizoen en naseizoen is het hier heerlijk toeven in alle rust. Houd er wel rekening mee dat er geen faciliteiten zijn voor eten en drinken, dus dat je zelf wat mee moet nemen. Daar krijg je overigens wel een erg bijzonder uitzicht voor terug, dus het is het allemaal meer dan waard. Vergeet ook vooral je camera niet om deze plek vast te leggen op wat kiekjes: mijn fotoboeken puilen inmiddels uit maar wanneer ik even weg wil dromen naar een villa op Sardinië dan pak ik altijd foto’s van deze plek erbij.

Tot snel op Sardinië!

 

Liefs Liv

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item