Mooiste stranden van Griekenland

Met honderden adembenemende zandstranden en schilderachtige rotsstrandjes is Griekenland rijk aan prachtige plekken. Het ene strand is nóg mooier dan het andere, maar waar je ook bent: je kijkt je ogen sowieso uit. Reizigers van over de hele wereld beweren zelfs dat Griekenland de mooiste stranden van heel Europa heeft! Zie je door alle blauwe wateren het mooiste blauwe water niet meer? We hebben de mooiste stranden van Griekenland voor je op een rij gezet. Zo weet je precies wat je waar kunt verwachten en welke stranden het reizen waard zijn.

Stranden met een blauwe vlag

Je kunt een kwalitatief goed strand in Griekenland herkennen aan een blauwe vlag, de zogeheten Blue Flag Beaches die door de internationale organisatie FEE worden uitgereikt. Deze blauwe vlaggen staan voor kwalitatieve stranden waarbij veel aandacht wordt gegeven aan de veiligheid, de kwaliteit van het water, het milieu en andere factoren. Vooral op Kreta vind je veel stranden met een blauwe vlag. Zo weet je in ieder geval zeker dat je op een veilige en goede plek zit.

Navagio beach – Zakynthos

Het meest bijzondere plekje aan zee is Shipwreck Beach, oftewel Navagio beach op het eiland Zakynthos. Dit witte strandje ligt tussen twee grote krijtrotsen in en staat bekend om het grote schipwrak dat op het strand ligt. Je kunt Navagio beach bereiken met een bootje. Ieder dag gaan er meerdere boottochten naar dit strand toe. Tip: beklim één van de rotsen om het bijzondere strand van bovenaf te kunnen bekijken. Dit is misschien nog wel mooier dan wanneer je daadwerkelijk op het strand staat!

Myrtos beach – Kefalonia

Een ander prachtig wit zandstrand vind je op Kefalonia: Myrtos beach. Dit waanzinnige strand is niet alleen bijzonder omdat het strand zo wit is en het water zo blauw is, maar vooral ook omdat de omliggende donkere bergen zo prachtig afsteken tegen deze zomerse kleuren. Je kunt hier prima een hele dag vertoeven zonder dat je je ook maar één moment verveelt. Er zijn weinig tot geen voorzieningen zoals parasols of strandbedden, maar juist dát maakt dit strand tot een speciaal stukje natuur dat niet aangetast is.

Katsiki beach – Lefkas

Katsiki beach op het eiland Lefkas behoort ook zeker tot één van de mooiste stranden van Griekenland. Hier vind je wederom prachtige krijtrotsen, witte stranden en blauw water. Het grote verschil met de voorgaande stranden is echter dat je hier tevens een hele groene omgeving vindt. Het is absoluut aan te raden om dus niet alleen lekker te gaan luieren op Katsiki beach maar om ook zeker even de wandelschoenen aan te trekken om wat meer van de omgeving te ontdekken.

Lalaria beach – Skiathos

Één van de meest schilderachtige stranden van Griekenland is zonder twijfel Lalaria beach op het eiland Skiathos. Dit strand is een kiezelstrand dat alleen bereikbaar is per boot. Juist daarom kiezen mensen toch vaak voor een strand dat gemakkelijker bereikbaar is waardoor de echte schoonheid van Lalaria beach nog goed intact is gebleven. Het ontdekken meer dan waard.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item