Naar de Griekse eilanden vanaf de haven van Athene

[rcblock id=”18429″]

Heb je zin in een avontuurlijke vakantie binnen Europa waarbij je lekker rond kunt reizen? Boek dan een te gekke vakantie naar een of meerdere Griekse eilanden die je vanaf de haven van Athene kunt bereiken met de boot. De naam van de haven van Athene is Piraeus en dagelijks vertrekken hier tientallen boten naar diverse eilanden. Vanuit het centrum van de stad bereik je de haven eenvoudig (en goedkoop!) met een taxi of met de metro en dan kan de trip pas echt beginnen. Welke eilanden mag je echt niet missen tijdens deze bijzondere vakantie?

Avontuurlijke vakantie? Maak dan een overtocht naar een of meerdere Griekse eilanden vanaf Athene

Mykonos en Paros

Een bijzondere trip met de ferry brengt je naar het eiland Mykonos, een prachtig en typisch Grieks eiland waar van alles te beleven valt. De boottocht over de Egeïsche Zee is magisch: zorg dat je een plekje op het dek weet te bemachtigen en geniet van de bijzondere uitzichten over zee. Het fijne van Mykonos is dat het eiland over het algemeen een stuk minder toeristisch is omdat er minder toeristische trekpleisters te vinden zijn. Dit maakt het droge eiland echter niet minder de moeite waard: het rustige eiland heeft een aantal prachtige stranden en lieflijke dorpjes. Boek een trip met meerdere eilanden en bezoek naast Mykonos het eiland Paros. Paros is een van de grotere eilanden van de Cycladen en een waar paradijs voor iedereen die van een rustige vakantie in Griekenland houdt.

Paros

Syros en Tinos

Vlakbij Mykonos vind je de eilanden Syros en Tinos. Deze twee eilanden liggen slechts op een half uur afstand van elkaar, waardoor ze goed te combineren zijn tijdens een vakantie. Bezoek je Syros buiten het seizoen? Dan kun je aan de westkust optimaal genieten van alle rust; de stranden zijn dan nagenoeg verlaten terwijl de plekken nog steeds net zo mooi zijn als in het hoogseizoen. Tinos is het ideale eiland voor roadtrips en bezienswaardigheden. Het eiland heeft een katholiek karakter, wat je voornamelijk in de hoofdstad Tinos-Stad terug ziet. Hier vind je de kerk van de Heilige Moeder Maria, waar iedere dag mensen uit het hele land naartoe afreizen om te bidden. Rondom de kerk vind je ontzettend veel kraampjes met (soms de meest kitsche) souvenirs.

[rcblock id=”18124″]

Syros

Kreta

Vanaf de haven van Athene kun je tot slot een te gekke boottrip maken naar een van de meest druk bezochte eilanden van heel Griekenland: Kreta! Kreta is zeker een tip wanneer je van het echte Griekse leven wilt proeven en wanneer je wilt genieten van een aantal bijzondere natuurgebieden en toeristische bezienswaardigheden. Bezoek tijdens je verblijf bijvoorbeeld de Samariakloof, het palmenbos van Vai of het bruisende Chersonnisos. Waar je ook verblijft of bent op Kreta; je zult je ogen uitkijken. Tel daarbij op dat je ook nog een hartelijk wordt ontvangen door de locals en je vakantie is compleet. Leer van tevoren dus een paar woordjes Grieks om op die manier de locals tegemoet te kunnen komen. Ze zullen het zonder twijfel op prijs stellen wanneer je de moeite doet.

Deel dit item