Onontdekte eilanden van Griekenland

[rcblock id=”18429″]

Griekenland is hot! Ieder jaar trekken er duizenden toeristen richting de Griekse eilanden. Kreta is een van de meest populaire eilanden: de schoonheid en de drukte van het eiland brengen mensen van over de hele wereld richting Kreta. Ook het schitterende Santorini is een van de vele Griekse eilanden waar jaarlijks veel toeristen komen. Dat is niet zo gek: Santorini wordt vaak als een van de, al dan niet het mooiste eiland van heel Griekenland genoemd!

Ongerepte eilanden waar je niet veel merkt van toerisme. Lees je mee?

Toch zijn er genoeg vakantiegangers die het tijdens hun verdiende vakantie juist fijn vinden om zo min mogelijk andere toeristen tegen te komen. Ook zijn er mensen die gek zijn op ongerepte eilanden waar je niet veel merkt van toerisme. Voor dit soort vakantiegangers hebben we een aantal ‘onontdekte’ Griekse eilanden op een rij gezet.

Prachtig Paros

Het eiland Paros is een onontdekt pareltje in de Cycladen. Het meest opvallende feit is dat Paros het op een na grootste eiland van deze eilandengroep is, maar dat je er toch weinig toeristen zult vinden. Paros staat bekend om haar heuvelachtige karakter en een aantal fraaie stranden en gezellige dorpjes. In de hoofdstad Parikia is het meeste te doen: in de haven van Parikia komen de locals en de vakantiegangers aan met de boot. Daarom vind je daar tevens een aantal gezellige taverna’s, een paar winkeltjes en een aantal hotels. Wanneer je op Paros verblijft is het aan te raden om een roadtrip te maken langs de schilderachtige dorpjes: het dorp Lefkes is bijvoorbeeld Cycladisch en heeft met haar lieflijke straten en mooie gebouwen veel te bieden voor alle zintuigen.

Paros

Bijzonder Poros

Poros is niet een andere naam voor Paros, maar een ander mooi Grieks eiland dat je niet mag missen wanneer je van rust houdt. Poros is onderdeel van de Saronische eilanden en ligt in de Golf van Egina. Het meest bijzondere aan dit eiland is dat je er voornamelijk Griekse vakantiegangers vindt. Omdat het eiland dichtbij het vasteland van Griekenland ligt is het de ideale uitvalsbasis voor dagjesmensen en toeristen uit eigen land. Een absolute aanrader op het eiland is Lemon Forest, een kleurrijk bos met meer dan 30.000 sinaasappel- en citroenbomen! Wanneer je het in het hoogseizoen gaat is het hier met de vele schaduw heerlijk toeven. In de avond eet je bij een van de lokale restaurantjes waar je kennismaakt met de lekkere Griekse keuken.

Poros

Magisch Milos

In de Cycladen vind je naast Paros nog een ander mooi eiland: Milos. Milos is een kleurrijke bestemming dat nog niet zo bekend is onder de toeristen. Het is de ideale plek voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie op een bijzondere locatie. Het eiland is van vulkanische oorsprong en kent daarom veel warmwaterbronnen. Daarnaast kent Milos een aantal hele mooie stranden waar je uren kunt zonnen, zwemmen en uitrusten. Denk aan azuurblauw water, witte stranden en een uitzicht op indrukwekkende kliffen. Wanneer je aan een ontspannen vakantie denkt op een mooie plek, denk je zeker aan het Griekse eiland Milos!

Milos

[rcblock id=”18124″]

 

Deel dit item