Ontdek de rust van Zakynthos

[rcblock id=”18429″]

Een bezoek aan Zakynthos, ok het is een vakantie in Griekenland, maar is toch anders. Hier heerst nog de rust! Kom het ontdekken tijdens de huur van een vakantiehuis op Zakynthos.

Zakynthos is het Griekse eiland waar in tegenstelling tot vele andere Griekse eilanden nog echt rust heerst. Weinig tot geen massatoerisme en uitgaande jongeren. Met uitzondering van Laganas.
Een eiland waar je de brekende golven nog kan horen tussen de ruisende zeewind en zingende vogels. Een vakantie eiland waar naast de rust en de heerlijk verwarmende zon nog veel te ontdekken is.
Na de aardbeving die dit eiland geteisterd heeft in 1953 zijn hiervan sporen zichtbaar. Toch hebben deze sporen het eiland gemaakt zoals het is.

De ligging van het Griekse Zakynthos is in het zuiden van de Ionische zee. Het eiland heeft ook twee bijnamen: “Zante”, te danken aan de Romeinen en Venetianen nadat ze het eiland eeuwenlang bezet hielden. Ze noemen het eiland ook wel “Il fioro di Levante”, wat “bloem van het Oosten” betekent.

Tips voor op Zakynthos:

-Bloemen kijken in het dorpje Keri: een klein knus dorpje op het eiland dat bedekt is onder een laagje planten en bloemetjes. Meer dan een bezoekje waard;
-De blauw glinsterende zee en haar levendige schildpadden of in zee of op de bewaakte stranden;
-Een bezoekje (duikje) aan de Blauwe grotten, waarbij je huidskleur verandert in blauw, gaat u het maar ervaren tijdens een duik;
Navagio Beach met het scheepswrak en het turquoise water;
-En natuurlijk niet te vergeten voor een gezellig uitstapje of lekker maaltijd op een leuk terras, Zakynthos-stad.

Deel dit item