Ontspannen voorjaarsvakantie in Griekenland

Hoewel de winter hier nog vol aan de gang is kan ik nu al niet wachten om in het voorjaar naar de zon te vertrekken. Natuurlijk vind ik de zon in de vrieskou ook hartstikke lekker, maar Nederland is helaas niet gezegend met 100% zongarantie in de winter. Dit koude seizoen is vooral heel erg nat en donker, waardoor mijn dromen me ‘s nachts alweer meenemen naar warmere oorden. Het voorjaar is de ideale tijd om af te reizen naar een van de Griekse eilanden. Het lijkt er dan nóg mooier te zijn dan in andere seizoenen. De kleurrijke bloemen staan in de lente volop in bloei, de eerste warme zonnestralen komen om de hoek kijken zonder dat het meteen heel heet is zoals in hartje zomer, het is er heerlijk rustig en vrijwel overal ruik je de lekkerste kruiden uit de keukens komen. Hieronder deel ik een paar Griekse eilanden met je waar je dit voorjaar echt moet zijn. Niet doorvertellen hoor, want dan heb je de mooiste plekjes misschien wel helemaal voor jezelf!

Santorini – Megalochori

Veel mensen zullen het met me eens zijn dat Santorini een van de mooiste eilanden van heel Griekenland is. Er is iets speciaals aan dit eiland: zijn het de vele witte koepelkerkjes? Is het de prachtige natuur? Zijn het de mooie bergdorpjes? Een ding is zeker: Santorini is bijzonder. Megalochori is mijn favoriete plek om een vakantiewoning te boeken in Griekenland. Dit bergdorpje is een plek zoals je nog nooit eerder hebt gezien. Megalochori is een plek waar veel gelovigen komen, maar waar ook veel heerlijke wijn gedronken wordt. Dit gebied is namelijk een van de grootste wijnstreken van heel Griekenland! In dit dorpje vind je tevens authentieke grothuizen, die zeker het bekijken waard zijn. Het voorjaar is de ideale tijd om naar Megalochori te vertrekken. Met temperaturen rond de 25 graden kun je er optimaal genieten van verdiende ontspanning op een sprookjesachtige locatie.

Samos – Pythagorion

Een van de groenste en meest vruchtbare eilanden van heel Griekenland is zonder twijfel Samos. Dit bijzondere eiland ligt vlakbij het vasteland van Turkije waardoor je terecht komt op een plek waar twee werelden samen komen. Proef van de Griekse keuken waar overduidelijk Turkse invloeden in voorkomen. Wat ik zo fijn vind aan Samos is dat het eiland totaal anders is dan de meeste eilanden van Griekenland. De meeste eilanden zijn dor en rotsachtig, terwijl Samos volledig groen en vruchtbaar is. De natuur is er wonderbaarlijk! Badplaats Pythagorion is een van mijn favoriete plekken om vakantie te vieren. Overdag kan je er uren genieten van het azuurblauwe water, terwijl je er in de avond een lekker hapje kunt eten in een van de taverna’s. Ga je voor de gyros of toch voor de kebab? Genieten met een grote G!

Kefalonoia – Lixouri

Van de buitenkant lijkt Kefalonia een grillig eiland. Bij aankomst zie je voornamelijk de hoge bergen en indrukwekkende rotsen. Toch heeft het eiland een hele romantische sfeer: de inwoners zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk. Kefalonia is het perfecte eiland in het voorjaar wanneer je voor een volledig rustige vakantie gaat. Het plaatsje Lixouri is hier op gemaakt: hoog in de bergen waar je tijd voor jezelf hebt. In Lixouri vind je tevens een van de mooiste kloosters van het hele eiland: het Klooster van Kipoureon. Het klooster ligt op bijna 90 meter boven de zeespiegel, waardoor je op een wel heel stille plek kunt genieten van een fantastisch uitzicht over het eiland en over de kust van Kefalonia. In het voorjaar is het er gemiddeld 23 graden, dus neem vooral je korte broek mee!

Liefs Liv
Het meisje van Rentvilla

Deel dit item