Opladen tijdens de Portugese zonvakantie in de Algarve

Wat zal ik vandaag eens gaan doen? Nog een balletje slaan of toch met mijn boek aan het strand liggen? Of pak ik de auto en rij ik naar Praia da Luz om te duiken of te varen? Ik kan ook richting de prachtige haven van Alcoutim gaan. Lastig! De mogelijkheden in de Algarve in Portugal zijn eindeloos. Er is voor ieder wel wat te doen of te beleven. Daarbij zijn alle plekken meer dan de moeite waard om te bezichtigen. Ik kies vandaag voor een potje golf. Daar staat het gebied immers bekend om, dus eens kijken wat ik er van bak.

Idyllische strandjes

Ik bezoek de Algarve het liefst om de prachtige stranden. Je vindt hier zoveel verborgen strandjes met prachtige rotsen en blauwe wateren. Ik vind het heerlijk om met mijn huurauto een dagje erop uit te gaan en verschillende stranden langs de kustlijn te ontdekken. Soms kom ik op plekken waar helemaal niemand is! Niets is er dan lekkerder dan een frisse duik in het heldere water te nemen. Met mijn onderwatercamera maak ik de mooiste foto’s. Er staat zelfs een tropische vis op één van mijn kiekjes! Deze idyllische strandjes maken het gebied ontzettend bijzonder. Je voelt je echt even op een tropisch eiland ver weg in de oceaan.

Energie opladen met een potje golf

Het zijn niet alleen strandliefhebbers die richting de Algarve vertrekken voor een heerlijke vakantie. Golfliefhebbers van over de hele wereld komen speciaal naar deze plek voor de mooiste golfbanen. Ik kan natuurlijk niet achter blijven en hoewel ik het nog nooit gedaan heb, sla ik toch een balletje. Stiekem is dit ontzettend leuk! Juist wanneer je niet per se voor de zon, de zee en het strand komt kun je prima in het voorjaar of het najaar een vakantiewoning in de Algarve huren. Het is er in deze tijd van het jaar met temperaturen rond de 20 graden nog prima vertoeven!

Historische stadjes

Lekker eten en drinken in een mooie omgeving is een ander item wat mijn vakantie compleet maakt. Vanaf mijn villa in de Algarve ben ik binnen no time op diverse plekken met een historische geschiedenis. Wat dacht je bijvoorbeeld van het oude centrum van het toeristische Albufeira? Prachtige witte huizen, klinkerstraten en nauwe weggetjes brengen je naar een sprookjesachtig geheel. Ga juist de drukte uit de weg en vermijd het nieuwe toeristische centrum. De oude restaurantjes hebben vaak ook meer lokale maaltijden te bieden. Wat dacht je van lekkere verse vis? Ook vind je hier veel gerechten met schaal- en schelpdieren. Mijn favoriet is de kip piri-piri, een pittig gerecht met een chili-achtige nasmaak. Piri-piri wordt veel gebruikt in de keuken van dit gebied. Neem hier een lekker glas vinho verde bij, een bekende Portugese witte wijn.

Proost jij binnenkort ook met een heerlijke wijn in de Algarve?
Wie weet tot dan.

Até a vista!

Liefs Liv

 

Deel dit item