Overwinteren op de Griekse eilanden

[rcblock id=”18429″]
Een aardig kleine groep mensen heeft het al ontdekt: de Griekse eilanden in de herfst en de winter. Jarenlang gingen mensen steevast naar bestemmingen zoals Spanje, Portugal of de Canarische eilanden maar wist je dat het ook heerlijk toeven is op de Griekse eilanden in dit seizoen? Verwacht natuurlijk geen hoge temperaturen boven de 20 graden, maar een zachte winter met fijne temperaturen en meer zonuren dan in Nederland. Genoeg redenen om daar te overwinteren toch? Neem bijvoorbeeld het eiland Kreta: in de zomer is het er druk, in de winter kun je er genieten van optimale rust en ontspanning.

Temperaturen in de winter

Een vakantiewoning Griekenland op een mooie plek, met lekker weer en totale rust klinkt toch als muziek in de oren? Hoe heerlijk zou het zijn om Kerstmis onder de Griekse zon te vieren met de mensen die je liefhebt? In Nederland komt het al snel onder nul in dit koude seizoen, in de winter in Griekenland kun je van heel andere temperaturen genieten. De temperaturen op de eilanden liggen vaak rond de 15 graden in de winter. Soms heb je natuurlijk heerlijke uitschieters tot 18 of 19 graden! Het ligt er natuurlijk heel erg aan waar je verblijft: zo wordt het vasteland bijvoorbeeld vaak genoeg verrast met een laagje sneeuw. Zelfs op het eiland Kreta heeft het al eens gesneeuwd. Het grote voordeel van de eilanden is dat het vaak binnen no time weer weg is door de eilandwind. Het weer op de eilanden is ontzettend veranderlijk.

[rcblock id=”18124″]

Kat op de uitkijk

Neerslag

Het enige punt waar je op moet letten wanneer je in de winter naar de Griekse eilanden vertrekt is dat je je regenjas in moet pakken. Hoewel het helemaal niet zo hoeft te zijn, staan de maanden december tot en met maart toch bekend om de meest regenachtige maanden van het land. In deze periode valt de ‘meeste’ regen in Griekenland en op de Griekse eilanden. Natuurlijk kan het alsnog ontzettend meevallen, maar het is wel verstandig om voorbereid te zijn op een eventuele regenbui. De meeste neerslag vind je in het zuiden van Kreta en het noordwesten van het vasteland, precies de plekken waar het ook zou kunnen sneeuwen. Het is dus verstandig om andere eilanden te kiezen als winterbestemming. Wat dacht je bijvoorbeeld van het magische Santorini of het indrukwekkende Mykonos?

Winters Santorini

Zwemmen in de zee

Hoewel het buiten toch wat frisser is dan in de zomer op de Griekse eilanden is de temperatuur van de zee nog heel aangenaam. In november is de gemiddelde temperatuur van de zee maar liefst 19 graden terwijl de gemiddelde temperatuur van de buitenlucht 18 graden is. Hoe bijzonder is dat? In december is de zeetemperatuur gemiddeld 17 graden en van januari tot en met april 16 graden. Het wordt dus nooit écht koud! Het kan maar zo zijn dat het in de buitenlucht in de winter op de eilanden frisser is dan het zeewater. Het is dus heerlijk om in de winter even een ‘warmere’ duik te maken in de zee.

 

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item