Overwinteren in Zuid-Spanje

Overwinteren in het zuiden van Spanje wanneer het bij ons koud en guur is, heerlijk naar een aangenamere temperatuur in een gezellig vakantiehuis aan de Spaanse zuidelijker helft.

Als we het hebben over overwinteren in Spanje denken vele van ons direct aan de badplaats Benidorm. Het beeld van een ouder stel dat in Benidorm op een balk zit of over de boulevard slentert?
Dit is een gedachte gang die veel mensen hebben bij de gedachte van ‘overwinteren in Spanje’.
Toch blijken ook veel jongere mensen, stelletjes, gezinnen, etc. vaak gebruik te willen/maken van de mogelijkheden die zuid Spanje bied in de koude Nederlandse wintermaanden.
Als we het hebben over zuid Spanje hebben, hebben we het natuurlijk over de regio Andalusië.

Andalusië

Andalusië ligt in het zuiden van Spanje, het is de op een na grootste regio van Spanje. Andalusië staat naast haar hoge temperaturen ook bekend om haar sinaasappels en olijven die hier groeien.
De mooie bergen en hun toppen zorgen voor een mooie natuurlijke afscheiding tussen Afrika en Europa.
Gezellig een dagje naar een grote stad om te winkelen doe je in Granada, Cordoba, Sevilla of Malaga. Dit zijn de grootste steden van Andalusië en bieden ieder veel rijkdom aan cultuur en vermaak.
Rijk aan leuke gezellige terrasjes en eettentjes waar tot laat in de avond getafeld kan worden.

Koude winters?

Het weer in Andalusië is zomers zeer droog en warm, temperaturen van over de 40 graden zijn mogelijk. ‘s Winters liggen deze temperaturen natuurlijk veel lager. Toch zijn temperaturen van boven de 15 graden in de maand december nog haalbaar.

Bekijk het aanbod vakantiehuizen van Spanje en wie weet zit u aankomende najaar/winter heerlijk aan een drankje op een aangename vriendelijke omgeving.

Deel dit item