Palma hoofdstad van de Balearen

Palma de hoofdstad van de eilandengroep de Balearen en gelegen op het Spaanse eiland Mallorca, al jaren een attractie en prachtige oude stad voor het toerisme. Een stad die bruist en waar ieder, ongeacht leeftijd en/of afkomst zich keer op keer weet te vermaken.

In 1983 werd Palma de hoofdstad van de Balearen en ontwikkelde zich van een provinciestadje tot een metropool. De stad heeft nu meer dan 405.000 inwoners en omarmt elke bezoeker die op bezoek komt. Veel bezoekers omschrijven de stad als de ´mooiste stad die ik ooit heb gezien´.
Het is prettig wandelen door de mooie straten met gerenoveerde historische gebouwen. De stad en de haven bruisen van het leven en de drukbezochte bars en restaurants blijven tot laat in de nacht geopend.

Palma verkennen

Palma heeft als hoofdstad van de Balearen de meeste historische bezienswaardigheden in de archipel. Palma is een stad die gevormd is door meerdere mensen en geloven. Christelijke koningen, Arabische heersers en Joodse handelaars hebben hun stempel op de stad gedrukt en gevormd tot wat het nu is. Het is enorm sfeervol om door de smalle straten en over de stille binnenplaatsen te lopen. Kom naar Palma en huur je eigen vakantiehuis op Mallorca en ervaar wat ik ervaren heb tijdens een culturele en vooral zonovergoten vakantie op dit heerlijke eiland!

Zeker bezoeken en bekijken in Palma

Een aantal oudheden, gebouwen of parken moet je gewoon bezocht hebben tijdens een bezoek aan Palma. Hier mijn aanbevelingen:

Parc de la Mar

Parc de la Mar werd in de jaren ’60 aangelegd tussen de zuidelijke stadsmuren en de Ronda Litoral. Het park is door de ontwerpers op verschillende niveaus aangebracht. Het park heeft ook een aangelegd meer waarin de afspiegeling van de kathedraal te zien is.

Kathedraal (La Seu)

De kathedraal heeft drie ingangen, elk met een portaal. Het mooiste is het 14de -eeuwse Portal de Mirador, dat uitziet op de Baai van Palma in het zuiden.
Binnen staan veertien slanke, achthoekige pilaren die het gewelf ondersteunen. Het centrale schip is met 44 meter een van de hoogste van Europa.

Passeig d’es Born

Dit is het mooiste hoekje van Palma. In de Arabische tijd lag hier een gracht rond de muren. De brede laan, genoemd naar de steekspelen die hier in de 17de eeuw werden gehouden, is de hoofdboulevard van Palma en de spil van de stad.

Avinguda Unio en Placa Weyler

Deze levendige wijk zit vol winkels en tal van cafés sieren de pleinen en de zijstraten van Avinguda Unio. Leuk om hier neer te ploffen na een dagje slenteren door de stad en jezelf te verkoelen met een drankje.

Placa Major

Aan dit autovrije 19de -eeuwse plein staan vele souvenirwinkels en gezellige cafés en restaurants, waarvan veel met terras. Het midden van het plein is in bezit genomen door kraampjes die een grote verscheidenheid aan handgemaakte artikelen verkopen. Leuk om even rond te snuffelen als je voor dit soort dingen in bent. Het aanwezige podium wordt vaak door jonge artiesten gebruikt.

Stadsmuren van Palma

De stadsmuren zijn een bezoek waard. Er loopt een wandelpad over de stadsmuren, die een weids uitzicht bieden over de Badia de Palma, de kathedraal en de oude stad.

De haven van Palma

De haven van Palma net buiten het centrum bruist van het leven, met indrukwekkende jachten die komen en gaan is het hier leuk verblijven.
Op de kade zijn vissers aan het werk en er bevinden zich meerdere leuke tentjes voor een drankje en een hapje.
Reial Club Nautic heeft een uitstekend restaurant waar de Spaanse Koninklijke familie geregeld komt eten.

Castell de Bellver

Ongeveer 2 kilometer ten westen van de kathedraal van Palma, op een met dennen begroeide heuvel, vlak bij de ingang van de haven, staat een van de mooiste gotische kastelen van Europa. Het biedt een spectaculair uitzicht over de stad en de baai. TIP!

Deel dit item