Restaurants op Terschelling: lekker uiteten!

Wanneer ik op het prachtige eiland Terschelling ben vind ik het heerlijk om een fiets te huren en er op uit te gaan. Lekker uitwaaien, tientallen foto’s maken van de fraaie natuur en mensen ontmoeten. Het eiland heeft zo ontzettend veel te bieden dat ik iedere keer weer wat nieuws ontdek tijdens mijn vakanties. Na een actieve dag fietsen of wandelen, ontdekken en bekijken ben ik dan ook enorm toe aan een warm en stevig diner in een gezellig restaurant. Gelukkig heeft Terschelling een aantal hele goede restaurants waar je een lekker hapje kunt eten. Ik neem je in dit artikel mee naar mijn favoriete restaurants waar je absoluut naar toe moet gaan wanneer je op Terschelling verblijft. Eet smakelijk!

De Walvis, West-Terschelling

Restaurant De Walvis is zonder twijfel mijn favoriete restaurant van Terschelling. Wanneer je de boot afkomt en het zeeliedenmonument aan je linkerhand ziet weet je dat je goed zit. Vlak daarbij ligt namelijk De Walvis, een sfeervol restaurantje met een adembenemend uitzicht. Vanaf het terras kijk je uit over een groot duingebied en de Waddenzee. Ook al zou je hier alleen komen voor een kopje koffie, dat is het al meer dan waard. De menukaart is divers en heeft van alles te bieden. Mijn persoonlijke favoriet zijn de specialiteiten van het eiland: verse vis en cranberryproducten. De tacoschotel sla ik echter ook niet af. Wanneer de zon schijnt heb je geluk: vanaf het restaurant heb je zicht op de bijzondere oranje lucht met diverse kleurtinten.

Restaurant Storm, West-Terschelling

Voor steengoede verse vis ga je naar Storm, een gezellig restaurant in de winkelstraat van West-Terschelling. Ook kun je hier terecht voor lekkere spareribs, huisgemaakte saté, fish & chips, ribeye, gebakken brie en meer. Het grootste pluspunt aan deze plek vind ik de gezelligheid en de klantvriendelijkheid van het personeel: er is altijd wat te doen en men is altijd in voor een praatje. Ook de locatie is perfect: na een flinke fietstocht kun je hier heerlijk bijkomen, mensen kijken en blijven hangen voor een borrel. Tot slot een pluspunt voor velen: het restaurant staat bekend om haar grote porties. Extra welkom wanneer je een hele dag flink hebt uitgewaaid!

Loods Lounge Restaurant, West-Terschelling

Een van de meest bijzondere plekken van het eiland is Loods Lounge in West-Terschelling. De industriële aankleding van dit sfeervolle restaurant is prachtig. Het fijne aan dit restaurant is dat het een open keuken heeft zodat je precies kan zien wat en wanneer er wat wordt klaargemaakt. De nadruk van Loods Lounge ligt op vers en divers: je kunt hier bijvoorbeeld terecht voor heerlijke risotto, maar ook voor een heuse visproeverij, luxe eend of lekkere gebakken mosselen. Het bijzondere uitzicht op de Waddenzee maakt de eetervaring helemaal compleet. Vraag de ober naar een bijpassend wijnarrangement of een ander verfrissend drankje en je kunt optimaal genieten!

Restaurant Caracol, West-Terschelling

Ben je op zoek naar een mooi restaurant waar de chefkok je compleet mag verrassen? Leuk! Ga dan naar Caracol, een fraaie plek in West-Terschelling. Hier kun je terecht voor diverse verrassingsmenu’s met verschillend aantal gangen. Je weet dus niet wat je van tevoren te eten krijgt! Juist dat aspect is wat er zo leuk is aan Caracol, want dat het kwalitatief goed is kun je wel op rekenen. De chefkok maakt van iedere gang van verse producten een waar kunstwerk waar je smaakpapillen door verrast zullen zijn. Tip: ga voor het bijpassende wijnarrangement. Het personeel weet op dat moment exact welke wijnen het beste passen bij het desbetreffende menu van de dag. Caracol is absoluut geen doorsnee restaurant, maar een bijzondere plek waar je een ultieme eetbeleving zult ervaren, óók voor gezinnen met kinderen.

Strandpaviljoen De Branding

Na een fietstocht of een lange strandwandeling vind ik het tevens heel fijn om op het terras van een strandpaviljoen te dineren. De Branding is een van de meest sfeervolle strandtenten van het hele eiland. Het personeel is er gastvrij en hardwerkend. Vooral in het hoogseizoen kan het nogal druk zijn op het terras, wat alleen maar extra gezellig is. Vanaf het terras kun je goed uitkijken over de zee en het mooie zandstrand. Het eten bij De Branding is daarnaast ook nog eens fantastisch: verse hamburgers, diverse soorten vis, heerlijke frites en vegetarische gerechten. Een echt Terschellings diner sluit je natuurlijk af met een jutterskoffie! Zie dan de weg naar je vakantiehuis op Terschelling nog maar eens goed terug te vinden. Bij helder weer is de fietstocht door de duinen terug meer dan prachtig te noemen.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item