Romantisch en mysterieus Santorini

[rcblock id=”18429″]

Grieks vakantie eiland Santorini, misschien niet het bekendste, maar zeker bezoek waardig. Huur op Santorini je vakantiehuis en je hebt gegarandeerd de mooiste ondergaande zon momenten. Dit prachtige vulkanische eiland, dat in 3000 v.C. door de Minoers werd gekoloniseerd, kwam tot uitbarsting in 1425 v.C., waarna Santorini zijn halvemaan vorm kreeg. Santorini is een prachtig eiland met witte dorpjes hoog boven zwart zand.

Levendig hart

Fira (Thira), de hoofdstad van Santorini kijkt uit over de caldera en het eiland Nea Kameni. Fira is in 1956 verwoest door een aardbeving, maar nadien herbouwd. De stad werd wordt gekenmerkt koepelkerken en grotwoningen. De terrassen zijn bezaaid met cafés en restaurants en bieden een fantastisch uitzicht.
De kleine haven Skala Firon ligt 270 meter onder Fira en is te bereiken via een kabelbaan of een ezel pad met 580 treden.

Verkennen eiland

Santorini heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen dit leuke en gezellige Fira. Zo vind je er een aantal bekoorlijke landinwaarts gelegen dorpen en uitgestrekte zwarte zandstranden. Deze zwarte stranden zijn natuurlijk te danken aan het vulkanisme.
Ook leuk en lekker is een bezoek aan de wijngaarden van Santorini of per boot naar de kleinere omliggende eilandjes varen.
Om het eiland te verkennen kunt u prima met de uitstekende busverbindingen uit de voeten. Toch adviseren wij het eiland per auto of fiets te verkennen, hiermee heeft u veel meer vrijheid.

Een vakantie op Santorini staat voor romantiek en een vleugje mysterieusheid.

Deel dit item