Rondreizen op de Griekse eilanden

Weet je nog niet zo goed wat je vakantiebestemming is voor dit jaar? Ben je op zoek naar een avontuurlijke en onvergetelijke reis waar diversiteit voorop staat? Dan is een rondreis op de Griekse eilanden een absolute must go voor jou! De verschillende Griekse eilanden hebben allemaal hun eigen charme en hebben stuk voor stuk iets bijzonders te bieden. Of je nu gek bent op cultuur, wanneer je verliefd bent op natuur of wanneer je op zoek bent naar een vakantie vol sportieve activiteiten: de Griekse eilanden zijn hiervoor ideaal. Ook wanneer je wilt genieten van een zon-, zee- en strandvakantie is Griekenland perfect. Ik heb een aantal rondreisvakanties op de eilanden voor je op een rij gezet.

Eilandhoppen in de Egeïsche Zee

Het grote voordeel aan zóveel eilanden is dat je gemakkelijk kunt eilandhoppen. In de Egeïsche Zee vind je de Cycladen: een fraaie eilandengroep met een ruig karakter. Vanaf de haven in Athene kun je de boot pakken naar verschillende eilanden, zoals Santorini, Paros, Naxos, Tinos, Mykonos en meer. Verblijf een aantal dagen op een eiland om vervolgens de boot weer te pakken naar een volgend eiland. Een aan te raden rondreis is van Athene naar het schitterende Syros om vervolgens naar Tinos te gaan en je vakantie af te sluiten op het bijzondere Mykonos. Vanaf daar ga je weer met de boot terug naar Athene. Tijdens deze rondreis zie je Griekenland op veel verschillende manieren: het rustige leven op het heilige Tinos, de prachtige rotsen en kliffen van Mykonos en de Griekse gezelligheid op Syros. Een aanrader!

Groen eilandhoppen op de Ionische eilanden

Een andere mooie rondreis kun je maken op de Ionische eilanden, de meest groene eilanden van Griekenland. Wanneer je gek bent op natuur en activiteiten in de natuur is deze rondreis enorm aan te raden. Maak bijvoorbeeld een reis van twee weken langs de prachtige eilanden Corfu, Paxos en Lefkas. Kijk je ogen uit op ieder eiland en sta versteld van hoe groen Griekenland kan zijn. Lefkas en Paxos laten je even geloven dat je op een Caribisch eiland bent beland: de bomen zijn er zó groen en de stranden zijn er extreem wit. Een andere aanrader is een reis langs Zakynthos en Kefalonia waar je kennis kunt maken met de schildpadden van Zakynthos, het scheepswrak op Navagio Beach en de lieflijke dorpjes van Kefalonia.


Rondreizen op en rondom Kreta

Voor veel mensen is Kreta een van de meest favoriete eilanden van Griekenland. Zij weten vaak niet dat je óók daar goed kunt (rond)reizen! Het eiland zelf is natuurlijk al een roadtrip waard: ontdek de mooie stranden in het zuiden en geniet van het ruige noorden. Vanaf Kreta kun je echter ook andere bijzondere reizen maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zevendaagse trip op Kreta en het magische Santorini? Vanaf Santorini kun je weer gemakkelijk doorreizen naar de Cycladen, mocht je nog net iets meer willen proeven van het Griekse leven.

Voor welke rondreis in Griekenland ga jij dit jaar?

Deel dit item