In alle rust nazomeren op Ibiza

Het enige wat ik hoor is de golfslag van de zee. De schittering in het water geeft misschien wel nog meer rust en de palmbomen aan het strand maken het vakantiegevoel helemaal compleet. Wie had gedacht dat je op Ibiza ook helemaal tot rust kan komen? Ik wist dat van tevoren niet! Als ik aan Ibiza dacht, dan dacht ik aan nachtclubs en dansen tot de zon op komt. Natuurlijk kan dit óók op dit prachtige eiland, maar dat is maar een klein onderdeel van het bijzondere geheel. Ibiza blijkt de perfecte plek te zijn om ultiem te relaxen. In alle rust nazomeren op dit eiland? Dat kan ik je zeker aanraden! Ik neem je even mee naar mijn favoriete plekken.

Vakantiehuis midden in de natuur

Lieflijke witte vakantiewoningen op Ibiza in boomgaarden, villa’s met schattige gekleurde deuren en huizen midden in een bloementuin. Ibiza is hét eiland met verschillende gezichten. Naast de partygangers komen er ook genoeg hippies, vijftigplussers en mensen die op zoek zijn naar rust naar dit eiland. Ik word er ontzettend blij van om midden in de natuur van Ibiza wakker te worden. Het zuid-westen van het eiland bij Cala Comte is één van de mooiste plekken waar ik ben wakker geworden. Vanaf het balkon van mijn vakantiewoning kijk ik uit op ruige rotsen en magische pijnboombossen. Elke dag dat ik er wakker word kan ik niet wachten om er op uit te trekken. Wat een bijzondere plek.

Wandelen langs de mooiste routes

Wat veel mensen niet weten is dat Ibiza ook bekend staat als wandeleiland. Veel wandelliefhebbers komen in de nazomer hier naar toe om nog volop te genieten van heerlijke temperaturen in een adembenemende omgeving. Ik snap dat volledig: in deze tijd van het jaar is het eiland misschien wel op het mooist. Één van mijn favoriete wandelroutes loopt over het platteland bij Santa Mateu. Ik geniet hier niet alleen van de bijzondere omgeving, maar ook van de vele wijnvelden die er te vinden zijn. Even pauzeren? Doe dat dan vooral bij één van de restaurantjes waar je lokale wijn kunt proberen. Hier kun je natuurlijk ook een lange wandeling afsluiten, waardoor je optimaal kunt smullen van de heerlijkste wijnen.

Strandjes per boot

Natuurlijk wil ik op Ibiza ook genieten van de mooiste stranden, zonder dat ik daarbij midden in de drukte wil zijn. Gelukkig heeft het eiland heel veel verborgen strandjes die je meestal vanaf je vakantiehuis gemakkelijk kunt bereiken met bijvoorbeeld een huurauto. Sommige stranden kun je zelfs alleen bereiken per boot, hoe bijzonder is dat? Mijn allereerste ervaring op een bootje bij Ibiza is onvergetelijk: de zee is zo ontzettend blauw, het lijkt net nep. Eenmaal aangekomen op een ‘geheim’ strand voel je je echt even alleen op de wereld. De rust is heel erg fijn en kan soms echt even nodig zijn.

Wil je ook genieten van deze excentrieke rust?
Ga dan net als ik in de nazomer richting Ibiza.

Tot gauw en Adéu!
Liefs Liv

Deel dit item