Rustige stranden aan de Côte d’Azur

[rcblock id=”18521″]
We nemen je graag mee naar de heerlijkste stranden van de Côte d’Azur. En deze stranden zijn ook nog eens niet ontdekt door het massatoerisme. De stranden zijn niet allemaal even goed te bereiken, maar daarom juist nog zo onbekend bij het toerisme. Lees je mee wat deze prachtige omgeving van Zuid-Frankrijk te bieden heeft?!

Plage Les Fosses bij Cap Ferrat

Een rustig strand aan de westelijke kant van Cap Ferrat. Hier vind je geen strandtent met bedje, maar enkel een zeer rustig en aangenaam strand. De zonsondergang hier tijdens een avond picknick is een aanrader! Wat een rust!

Paloma beach bij Saint-Jean-Cap-Ferrat

Bij Saint-Jean-Cap-Ferrat, bijna op de punt van het schiereiland ligt het strand Paloma beach. Je rijdt er op af als je na de haven van het dorp rechtdoor blijft rijden. De gelijknamige strandtent biedt genoeg comfort. Echt een uitstekje waar genoten kan worden.

Strand met ligbedjes voor ultiem genot

Plage Mala bij Cap d’Gil

Een spectaculaire kiezelstrand tussen de rotsen wat je bereikt aan het einde van een afdalende trap. Niet heel eenvoudig om er te komen maar als je dan beneden bent is er een strandtent waar goed geluncht kan worden.

[rcblock id=”18360″]

Plage des Graniers bij Saint-Tropez

Een ontspannen en chique sfeer hangt er bij dit strand aan de baai van Canebiers, aan de voet van Saint-Tropez. Op het strand is een strandtent die enkel bij de lokalen bekend is. Er is mogelijkheid tot het huren van strandbedjes. Te bereiken per boot of per voet (1o minuten vanaf het kerkhof).

Plage Notre Dame bij Île de Porquerolles

Voor dit strand moet je wat moeite doen die echt de moeite waard is. Je steekt met de boot vanaf Hyeres over. Bij aankomst kan je ook kiezen voor plage d’Argent naast de haven maar indrukwekkender is toch echt plage Notre Dame. Dit strand benader je door nog een uurtje te lopen of een fiets te huren in de haven. Een zandstrandje met kristalhelder water, neem van ons aan dat dit de moeite waard is!

Strand Notre Dame

Plage Keller bij Cap d’Antibes

Een goed bereikbaar strand waar veel artiesten komen voor een lunch bij Le Cesar. Een prachtig uitzicht op zee, de badplaats Nice en het achterliggende hogere binnenland. Tip: de Zeebaars is hier goed te eten.

Calanque d’En-Vau bij Cassis

In de omgeving zijn meerdere kleine stranden te vinden. Onze keus valt op het strand Calanque d’En-Vau, een uniek kiezelstrand wat weggestopt is van het massatoerisme. Een primitief strand met geen luxe maar gewoon rust, genot en plezier voor iedereen. Het heeft gewoon zijn charmes. Te bereiken per voet vanaf de weg Marseille-Cassis.

Deel dit item